Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΕΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ “ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ”

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΕΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ “ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ”

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 επισκεφθήκαμε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», όπου μιλήσαμε στην εκπομπή «Το Τετράδιο», η οποία προσκαλεί στο στούντιο του σταθμού μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Αττικής για να φτιάξουν τη δική τους εκπομπή εστιάζοντας σε οποιοδήποτε θέμα τους ενδιαφέρει. Εμείς αποφασίσαμε να αναφερθούμε στην ισότητα των δυο φύλων.

Κατόπιν αρκετής προετοιμασίας “ανοίξαμε το τετράδιο” με τον φεμινισμό, τον οποίο ορίσαμε ως έννοια, και ακολούθως αποκαταστήσαμε την ορθότητα λανθασμένων αντιλήψεων που αφορούν το κίνημα αυτό. Έπειτα, μιλήσαμε για τα διπλά έμφυλα στερεότυπα και τον σεξισμό στον εργασιακό χώρο. Αναφερθήκαμε στην έννοια της γυναικοκτονίας και στα σημεία που αυτή διαφοροποιείται από την ανθρωποκτονία, συνεχίσαμε παρουσιάζοντας τη θέση της γυναίκας σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα και κλείσαμε την εκπομπή με έναν χαλαρό διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου καταθέσαμε τις απόψεις μας για όσα είχαν ακουστεί και ευχηθήκαμε στο μέλλον να μη χρειάζεται καν να γίνεται λόγος για την ισότητα γυναικών και ανδρών.

Η εμπειρία ηχογράφησης και δημιουργίας μιας δικής μας εκπομπής αφιερωμένη σε ένα θέμα που μας νοιάζει και μας αφορά ήταν υπέροχη και ιδιαίτερη. Κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που βιώνουμε καθημερινά στο σχολείο και ως μέλη του ομίλου. Η εκπομπή μας θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβρη του 2024 στην νέα ραδιοφωνική σεζόν. Ανυπομονούμε να την ακούσετε!

Επιμέλεια: Μεθενίτη Βάσια (Α1)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης