Χομπιτ:Η Ερημιά του Νοσφιστή

Η ταινία Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή (The Hobbit: The Desolation of Smaug) είναι μια  ταινία αμερικανικής παραγωγής του 2013.

Σκηνοθετήθηκε από τον Πίτερ Τζάκσον,  ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή και τη συγγραφή μαζί με τους Φραν Γουόλς, Φλίπα Μπόγιελκ και Γκιγιέριμο Ντελ Τόρο. Είναι η δεύτερη  ταινία της σειράς, ενώ η σειρά διαδραματίζεται 60 χρόνια πριν την τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings).

Ο Θόριν και η παρέα του προσπαθούν να σκοτώσουν τον δράκο για να καταλάβουν την Έρεμπορ. Οι νάνοι αυτοί έφυγαν για το βουνό με την υπόσχεση στους κατοίκους της Λιμνούπολης, όχι μόνο να σκοτώσουν τον δράκο αλλά και να τους παραδώσουν ένα μέρος της τεράστιας περιουσίας του βουνού. Αρχικά υπήρχαν αντιδράσεις λόγω της τεράστιας δύναμης του Σμάουγκ. Ο Κίλι είχε τραυματιστεί θανάσιμα και ο αδερφός του Φίλι μαζί με τους Όιν και Μποφούρ ανέλαβαν να τον φροντίσουν, στερώντας έτσι μία μεγάλη δύναμη από τους νάνους. Παράλληλα, ο Μπίλμπο βρήκε την κρυφή κλειδαριά και έτσι ήταν αυτός ο οποίος έπρεπε να ελέγξει άμα ο δράκος ήταν εκεί. Υπήρχε τελικά δράκος και αν ναι, τελικά κατάφεραν να τον σκοτώσουν;

Η ταινία αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα με ένα απίθανο σενάριο και μία εξαιρετική σκηνοθεσία που πρέπει να παρακοιλουθήσετε.

Σχολιάστε

Top