Ο άνθρωπος με τη ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ μάσκα

Ο άνθρωπος με τη ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ   μάσκα

Από τη Μάγια Τα.

    Το υπέροχο μυθιστόπημα του Αλέξανδρου Δουμά ζωντανεύει σε μία συγκλονιστική ταινία του Ράνταλ Γουάλας , μπροστά στα μάτια των θεατών με εκπληκτική μουσική και κουστούμια.

 

Το 1638 η βασίλισσα της Γαλλίας και γυναίκα του Λουδοβίκο ΙΓ’ , Άννα η Αυστριακή, γέννησε τον διάδοχο του θρόνου,τον Λουδοβίκο ΙΔ’. Όμως με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά γεννήθηκε ο δίδυμος αδερφός του, ο Φίλιππος.

 

Για να μην όμως ανακαλυφθει οτί ο μελλοντικός βασιλιάς είχε δίδυμο αδερφό και υπάρξει εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στα δύο παιδιά, έδωσαν τον Φίλιππο σε αγρότες, για να τον μεγαλώσουν. Όμως μετά από 21 χρόνια ο βασιλιάς τον φυλάκισε. Εκτό από αυτό έπρεπε να ζει καταδικασμένος φορώντας μια σιδερένια μάσκα, για να κρύβει το πρόσωπο του.

 

Λίγο καιρό αργότερα οι πρώην σωματοφύλακες, Άθως, Πόρθος και Άραμης, δυσαρεστημένοι με την βασιλέια του βασιλιά Λουδοβίκου αποφασίζουν να βάλουν στην θέση του τον Φίλιππο. Ο Ντ’αρτανιάν όμως έχει αντίθετη γνώμη.

 

Σκηνοθέτης: Ράνταλ Γουάλας

Σενάριο: Ράνταλ Γουάλας ( βασισμένο στο βιβλίο του Αλέξανδρου Δουμά )

Ηθοποιοί: Λεονάρντο Ντι Κάπριο( Λουδοβίκος ΙΔ’ & Φίλιππος ), Τζέρεμι Άιρονς( Άραμης ), Τζον Μάλκοβιτς(  Άθως ), Ζεσάρ Ντεπαρτιέ( Πόρθος ), Γκαμπριέλ Μπερν( Ντ’αρτανιάν ), Ανν Παριγιό( Άννα η Αυστριακή )…

Σχολιάστε

Top