ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

Από την Εβελίνα Τζ.

 

 

Ο Μόγλης, ένα <<ανθρώπινο κουτάβι>> όπως τον ονομάζουν τα ζώα της ζούγκλας, που δεν είναι άλλος από ένα ανθρώπινο μωρό,κατοικεί σε ένα χωριό κοντά στη ζούγκλα. Αναθρέφεται από μια αγέλη λύκων σαν να είναι δικό τους παιδί και προσπαθεί να φαίρεται όπως αυτοί. Μια μέρα εμφανίζεται ένας τίγρης, ο Σηρχάν, ο οποίος επιστρέφει μετα από χρόνια στη ζούγκλα και απειλεί να σκοτώσει τον Μόγλη, επειδή είχε χάσει το μάτι του εξαιτίας των ανθρώπων. Ο Μόγλης αποφασίζει να φύγει από τη ζούγκλα μετά την απειλή του Σηρχάν και να επιστρέψει στο ανθρώπινο χωριό. Ένας πάνθηρας, ο Bagheera αποφασίζει να τον συνοδέψει ως εκεί για να τον προστατέψει από τον κακό τίγρη. Στον δρόμο όμως τους επιτίθεται ο Σηρχάν και ο Μόγλης με τον Bagheera χωρίζονται.Ο Μόγλης συναντά ένα φίδι, την Kaa, η οποία, αφού του δείξει το παρελθόν του ως ανθρώπινο μωρό, επιχειρεί να τον καταβροχθίσει!

Όμως ο Μόγλης γλιτώνει χάρη σε έναν αρκούδο, τον Μπαλού. Οι δύο τους γίνονται φίλοι και μένουν μαζί, ώσπου μια μέρα εμφανίζεται στη σπηλιά του Μπαλού ο Bagheera! Τελικά, μετά από έναν καυγά, ο Μόγλης και ο Μπαλού δέχονται να τον ακολουθήσουν ως το ανθρώπινο χωριό. Τα σχέδιά τους όμως ανατρέπονται, καθώς ο Μόγλης απάγεται από μια ομάδα πιθήκων που τον οδηγούν στον γιγάντιο βασιλιά τους, πίθηκο Loui. Με τη βοήθεια του Μπαλού και του Bagheera, ο Μόγλης προσπαθεί να δραπετεύσει. Όταν όμως μαθαίνει για τον θάνατο του Ακέλα, βασιλιά των λύκων, θυμώνει με την αρκούδα και τον πάνθηρα που δεν του το είχαν πει νωρίτερα και πηγαίνει να αντιμετωπίσει τον Σηρχάν μόνος. Θα καταφέρει να τον αντιμετωπίσει ή θα γίνει ο Σηρχάν ο βασιλιάς της ζούγκλας;

Μια αμερικανική ταινία φαντασίας, σκηνοθετημένη από τον Jon Favreau με πρωταγωνιστές τους: Bill Murray, Ben Kinsley, Ίντρις Έλμπα, Λουπίτα Νιόγκο, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κρίστοφερ Γουόκεν, Giancarlo Esposito και Neel Sethi.  Βασισμένη στο <<βιβλίο της ζούγκλας>> του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Η ταινία διαρκεί 105 λεπτά και κρατά σε αγωνία τους θεατές ως και την τελευταία στιγμή.

Σχολιάστε

Top