Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

17-cebdcebfceb5cebcceb2cf81ceb7

DSC08488                    DSC08479

 

 

 

 

 

Όπως κάθε χρόνο  έτσι και φέτος ,  πραγματοποιήθηκε η γιορτή με θέμα τα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Νοεμβρίου του 1973 , για να τιμήσουμε τη μνήμη  των φοιτητών που έχασαν την ζωή τους πάνω στον αγώνα!

Στη γιορτή συμμετείχαν τα παιδιά της Α” Γυμνασίου , τα οποία  διάβασαν αρκετά ποιήματα και κείμενα με θέμα τα  γεγονότα του Πολυτεχνείου . Στη συνέχεια, διαβάστηκαν τα ονόματα αυτών  που  έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο , αγωνιζόμενοι για την πτώση της δικτατορίας. Τη γιορτή συνόδεψαν βίντεο και φωτογραφίες , αλλά και ειδήσεις που ακούστηκαν από τον τότε  ραδιοφωνικό σταθμό.

Ακούστηκαν τραγούδια , όπως το   ‘’Ένα το χελιδόνι’’ και  το ‘’ Γυρίζω Τις Πλάτες Μου Στο Μέλλον’,’ ενώ επίσης ακούσαμε το ‘’Γελαστό παιδί’’ από βίντεο . Επίσης κάποια παιδιά, που επίσης  συμμετείχαν  στην γιορτή,   μας τραγούδησαν το ‘’Μαρμαρωμένος Βασιλιά ’’ και το ‘’Ένας κόμπος η χαρά μου’’ με την συνοδεία κιθάρας .

Η γιορτή τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο και ένα θερμό χειροκρότημα από τους καθηγητές και μαθητές που παρακολούθησαν την γιορτή με πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε τους καθηγητές και τους συμμαθητές μας που μας έδωσαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία ακόμη υπέροχη γιορτή!!!!

Δουργουνάκη Σοφία 

 

 

Σχολιάστε

Top