ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

DSC08351

paidiki_diatrofi H1

 

 

 

 

 

Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί παγκοσμίως ως ημέρα κατά της παχυσαρκίας. Ολες οι μελέτες μέχρι και σήμερα δείχνουν ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται

Η νόσος του 21ου αιώνα, χαρακτηρισμός που έχει δοθεί στην παχυσαρκία, σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη διαβήτη τύπου ΙΙ, τις υπερλιπιδιαμίες, τις καρδιοπάθειες, την αύξηση της αρτηριακής πίεσης αλλά και ορισμένες μορφές καρκίνου. Δεν πρόκειται για μια απλή μορφή νόσου που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λήψη ενός φαρμάκου αλλά για ένα πολυπαραγοντικό νόσημα που απαιτεί συλλογική προσέγγιση.

Το γεγονός ότι τα ποσοστά στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και μας κατατάσσουν πρώτους στην Ευρώπη και από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, αποδεικνύει τις επιδημικές διαστάσεις που έχει πάρει η παχυσαρκία και στη χώρα μας. Μια χώρα που έχει αποτελέσει υπόδειγμα όχι μόνο στη διατροφή αλλά και στον αθλητισμό.

Την ημέρα λοιπόν αυτή και στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, οι μαθητές της Β΄Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράσεις με εμφαση στη σημασία ενός υγιεινού πρωινού. Ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε αφίσες και κολλάζ , μιλήσαμε στους συμμαθητές μας απο το υπόλοιπο σχολείο για την αξία του πρωινού και βέβαια τους κεράσαμε φρούτα!!!!

Η ανταπόκριση μαθητών και καθηγητών ήταν μεγάλη και σίγουρα για εκείνη τη μέρα κανένας δεν ξέχασε να φάει το φρούτο του!!

Βαφειάδου Α.

Σχολιάστε

Top