ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

xartis_big

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμάκτσαλαν είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας μας και έχει το μεγαλύτερο υψόμετρο, αφού ο ψηλότερος αναβατήρας του βρίσκεται σε υψόμετρο 2.480 μ. Οι πίστες του είναι από τις μεγαλύτερες σε μήκος στην Ελλάδα και ικανοποιούν όλα τα γούστα των χιονοδρόμων, κυρίως όμως φημίζονται για το μεγάλο πλάτος τους και τις ήπιες κλίσεις τους.

Είναι ένα «νοικοκυρεμένο» χιονοδρομικό κέντρο. Τα πάντα βρίσκονται τακτοποιημένα και τοποθετημένα αρμονικά προς το σύνολο, όπως το νέο κτίριο δίπλα στο κεντρικό σαλέ, όπου στεγάζονται οι ενοικιάσεις και πωλήσεις εξοπλισμού, καθώς και τα δύο καλαίσθητα ξύλινα κτίρια των σχολών σκι, τα οποία βρίσκονται δίπλα στις πίστες των αρχαρίων.

Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2050 μ. με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι και φτάνει μέχρι τα 2480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση.

Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός μπορεί να παρατηρήσει κάποιος τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για βελτίωση τεχνικής και διαδρομές σε απάτητο χιόνι.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

Μην χάσετε μια επίσκεψη στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του βουνού σε ύψος 2524 μ.Βρίσκεται ακριβώς πάνω στην κορυφή του όρους, σε σκοπιανό έδαφος. Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου από Σέρβους στρατιώτες.
Για την μεταφορά σας φροντίζει το χιονοδρομικό κέντρο με ειδικά ερπυστριοφόρα οχήματα (snowcat).
Θα δείτε από ψηλά τις πίστες του κέντρου, την κορυφή του Ολύμπου, την οροσειρά της Πίνδου και τον Θερμαϊκό κόλπο. Θα απολαύσετε την μοναδική θέα που σας προσφέρει η τρίτη ψηλότερη ελληνική κορυφή.

Δείτε την λίμνη Βεγορίτιδα στους πρόποδες του όρους, από τις μεγαλύτερες της Ελλάδος σε έκταση και βάθος. Επισκεφθείτε τους καταρράκτες στην ΄Εδεσσα, τα φημισμένα Λουτρά Λουτρακίου – Πόζαρ, στην Παναγίτσα το ανεμοδρόμιο, στον ΄Αγιο Αθανάσιο περιηγηθείτε στα σπίτια του παραδοσιακού οικισμού του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και σταματήστε στην θέση «Κερασιές» για να απολαύσετε την υπέροχη θέα.

Βραζάλης Δημήτρης

 assets_LARGE_t_183762_50079564                      kaimaktsalan

kaimaktsalan513 783996446elatochori-ski_3

Σχολιάστε

Top