ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
Σήμερα, τα μικρόφωνα συνδέονται συχνότερα με τη βιομηχανία μουσικής και ψυχαγωγίας αλλά ήδη οι συσκευές χρονολογούνται από το 1600, όταν οι επιστήμονες άρχισαν ν’ αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον ήχο.
Τον 19ο αι. ο Άγγλος φυσικός και εφευρέτης Robert Hooke, πιστώνεται με την ανάπτυξη ενός ακουστικού τηλεφώνου. Ο Sir Charles Wheatstone το 1827 ήταν το πρώτο άτομο που κέρδισε τη φράση «μικρόφωνο», μια συσκευή για να ενισχύσει τους αδύναμους ήχους. Το πρώτο σύγχρονο μικρόφωνο κατασκευάστηκε από τον Emile Berliner.
Το 1920 καθώς το ραδιόφωνο έγινε μια από τις κορυφαίες πηγές ειδήσεων και ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο, η ζήτηση για βελτιωμένη τεχνολογία μικροφώνου αυξήθηκε. Σε απάντηση η εταιρεία RCA ανέπτυξε το πρώτο μικρόφωνο κορδέλας, το PB – 31/ PB – 17, για ραδιοφωνική μετάδοση. Το 1928 ο Georg Neuman σχεδίασε το πρώτο εμπορικό μικρόφωνο συμπυκνωτή, το οποίο ονομάστηκε «το μπουκάλι» λόγω του σχήματος του. Το 1957 εφευρέθηκε το πρώτο ασύρματο μικρόφωνο. Ενώ το 1970 αναπτύχθηκε μια σειρά από μικροσκοπικά μικρόφωνα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης