Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β Γυμνασίου στην Ιερά Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Βουτουμά και στο Μύλο των ξωτικών στα Τρίκαλα

iera-moni-koimiseos-theotokou-vutouma-2

Γράφει ο Μέριανος Σπύρος Β3

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΥΤΟΥΜΑ

Η επίσκεψη μας με την Β΄Γυμνασίου στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε στις 22/12/22 ημέρα Πέμπτη. Στις 7 το πρωί συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της περιοχής λίγο πιο μακριά από το σχολείο μας. Το κρύο ήταν τσουχτερό, έτσι βιαστήκαμε να επιβιβαστούμε στο διώροφο λεωφορείο, αγουροξυπνημένοι μα και ενθουσιασμένοι για την εκδρομή που μόλις άρχιζε. Το ταξίδι ήταν ήρεμο και ταυτόχρονα πολύ ευχάριστο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ύστερα από περίπου μία ώρα, φτάσαμε στα Μετέωρα, όπου ήταν και ο βασικός μας προορισμός. Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στην Ιερά Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Βουτουμά . Εκεί μας υποδέχτηκαν ζεστά και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία στο εκκλησάκι της Μονής. Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι σχεδόν όλα τα κορίτσια καθώς και οι καθηγήτριες φορούσαν μακριές φούστες ως ένδειξη σεβασμού προς το μοναστήρι. Μετά από λίγο, αφού τελείωσε η θεία λειτουργία, βγήκαμε στον εξωτερικό χώρο της μονής για να μας κεράσουν διάφορα καλούδια εμάς και τους καθηγητές μας. Έτσι,  είχαμε λίγο χρόνο να θαυμάσουμε εξωτερικά το μοναστήρι καθώς και να βγάλουμε αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες. Η θέα ήταν συγκλονιστική!

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΥΤΟΥΜΑ

Επίσης μάθαμε ότι  σε ένα μικρό και στενό σπήλαιο στην πίσω πλευρά του μοναστηριού βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας. Ύστερα επισκεφτήκαμε το μαγαζάκι της μονής, όπου μπορούσες να αγοράσεις εικόνες , κομποσκοίνια και άλλα λατρευτικά σύμβολα της θρησκείας μας.

Ο Μύλος των Ξωτικών - Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Μετά από λίγο ήρθε η ώρα να φύγουμε από τον υπέροχο αυτό χώρο και να επισκεφτούμε τον Μύλο τον Ξωτικών για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε τέλεια – δεν μας επιτρεπόταν βέβαια για την ασφάλειά μας να ανέβουμε σε ορισμένα «επικίνδυνα» παιχνίδια, όπως το παγοδρόμιο ή η ρόδα. Με το που φτάσαμε, τα Ξωτικά μάς υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά.

Μύλος Ξωτικών

Να αναφέρω ότι  είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά την αφηγήτρια του πάρκου, την οποία ήξερα από το διαδίκτυο. Ο χώρος ήταν υπέροχα διακοσμημένος με μεγάλη ζωντάνια και πρωτοτυπία, ενώ μεγάλη ποικιλία από εδέσματα, γλυκά και αλμυρά,  ήταν στη διάθεση του κάθε επισκέπτη. Πλήθος κόσμου τριγύριζε ανέμελα και χαιρόταν το τοπίο κάτω από έναν λαμπερό ήλιο. Επικρατούσε γιορταστική ατμόσφαιρα και όλοι φαίνονταν χαρούμενοι και ανυπόμονοι για τις γιορτές που πλησίαζαν.

Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα -Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων

Το μεσημέρι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε το παραμυθένιο αυτό πάρκο και να επιστρέψουμε στην πόλη μας, φορτωμένοι με αρκετές όμορφες αναμνήσεις που θα τις θυμόμαστε για πάντα. Ήταν μια καταπληκτική μέρα για όλους! Και του χρόνου!

 

Σχολιάστε

Top