Επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική σχολή

AFSlogo_color_gr

Γράφει ο Βουλγαρίδης Γεώργιος Γ2

Την Τρίτη 21/2/2023, πρωί μιας ηλιόλουστης μέρας, ξεκινήσαμε από τη Λάρισα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Οι μαθητές ήμαστε από τα Γ1 και Γ2 τμήματα του 14ου Γυμνασίου Λάρισας. Μετά από δύο ώρες φτάσαμε στον προορισμό μας, στην περιοχή της Θέρμης, με συνολική έκταση 700 στρέμματα και πάρα πολλά κτίρια, εγκαταστάσεις, καλλιέργειες, σχολεία όλων των βαθμίδων, από παιδικό σταθμό μέχρι κολλέγιο. Ένας πολύ ευγενικός κύριος μας έκανε ξενάγηση σε διάφορες εγκαταστάσεις και στη συνέχεια μας παρουσίασε στο αμφιθέατρο, τα επαγγέλματα του μέλλοντος και το πρόγραμμα σπουδών στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Όσα ανέφερε, ήταν κατατοπιστικά και ενδιαφέροντα. Μας ανέφερε τις δεξιότητες και τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχει ένα άτομο βγαίνοντας στην αγορά εργασίας και ποια πιστεύει ότι θα είναι τα επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και απορρόφηση. Το σημαντικό ήταν ότι βασικό κομμάτι της συγκεκριμένης σχολής είναι η έρευνα και η παραγωγή νέων προϊόντων.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το όμορφο περιβάλλον, μέσα στο πράσινο, τα εργαστήρια, τα καινούρια κτίρια και οι καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσουν. Η μεγάλη σχολική βιβλιοθήκη, εξοπλισμένη με σύγχρονους υπολογιστές ήταν εντυπωσιακή. Ευχηθήκαμε να ήταν έτσι και το δικό μας σχολείο. Μακάρι, κάποια στιγμή να αποκτήσει και το Δημόσιο Σχολείο τέτοιες εγκαταστάσεις, αν και αυτό μάλλον θα μείνει ευσεβής πόθος.

Μετά την περιήγησή μας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή πήγαμε στο Cosmos, για φαγητό και χαλάρωση. Τέλος, επιστρέψαμε στη Λάρισα με πολύ καλή διάθεση.

Ευχαριστούμε πολύ τους συνοδούς μας, τη Δ/ντρια κ. Γκαραγκούνη Αργυρώ και τις κ. Εμμανουήλ-Γιώτα Άννα, Παναγιωτοπούλου Βασιλική, Καρβέλου Βάια και Χρήστο Ορνέλα.

 

Εικόνα1 Εικόνα2 Εικόνα3 Εικόνα4

 

Σχολιάστε

Top