Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες είναι το τρίπτυχο της… επιτυχίας όσον αφορά το επιδόρπιο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της χώρας μας. Τι τρώνε, όμως, σε άλλες χώρες για γλυκό τις γιορτινές αυτές ημέρες
Γαλλία
Παραδοσιακό, χριστουγεννιάτικο γλυκό της Γαλλίας, αλλά και του Βελγίου και του Κεμπέκ, το είναι ένα κέικ με γέμιση κρέμας βουτύρου, το οποίο τυλίγεται και μοιάζει με κορμό «λουσμένο» με ganache πλούσιας σοκολάτας. Με μια λέξη… κόλαση!
Γερμανία
Τα γλυκά ψωμιά, τύπου κέικ, έχουν την τιμητική τους και το stollen είναι άλλη μια τέτοια έκδοση. Φτιάχνεται με σταφίδες βουτηγμένες σε Brandy, κεράσια και κάποιες φορές με ζύμη αμυγδάλου. Έχει πυκνή υφή και είναι από τα αγαπημένα των Γερμανών.
ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Γ. ΑΣΤΕΡΙΟΣ Κ. ΑΝΔΡΕΑ
Πηγές clickatlife.gr