Χριστουγεννιάτικη συνταγή

Μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ

240 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

240 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ

50 γρ. κονιάκ

160 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού

1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική

200 γρ. ψηλή κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο

2 κ.γ. κοφτά κανέλα

2 πορτοκάλια ακέρωτα (ξύσμα)

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. κοφ400 γρ. ζάχαρη

400 γρ. νερό

400 γρ. μέλι θυμαρίσιο

1/2 λεμόνι (ακέρωτο)

Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι (για το πασπάλισμα)τα μπέικιν πάουντερ

 

συντάκτες

Μαρία Μ.    Δέσποινα Ν.2-1200x675

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης