1940

28i_1940_arthro

Την  28η  Οκτωβρίου 1940 ο  Ιταλός πρέσβης  Γκράτση έδωσε στον Ιωάννη Μεταξά ένα τελεσίγραφο και  τον ρώτησε: «Ή θα  μπούμε  μέσα  ή  θα  κηρύξουμε  πόλεμο;». Τότε ο Ιωάννης  Μεταξάς  απάντησε  με το ηρωικό ΌΧΙ. Έτσι  οι καημένοι οι Έλληνες  στρατιώτες  περπατούσαν μέσα στο ένα μέτρο χιόνι,  τα πόδια τους ήταν πρησμένα από το κρύο και στα αδύναμα κορμιά τους έτρεχαν αίματα σαν το νερό και όλα αυτά για τη λευτεριά της πατρίδας τους. Οι Έλληνες πήραν την πρώτη ελληνική νίκη ενάντια  στις  δυνάμεις  του άξονα κι έτσι με χαρές και πανηγύρια συνέχισαν τον αγώνα μέχρι την απομάκρυνση των εχθρών από την Ελλάδα μας!

Άγγελος Καλιώρης, Γιάννης Μπράμης, Αργύρης Ιωάννου Δ1

Ένα σχόλιο στο 1940

  1. Ο/Η Μπραμη Ιουλια λέει:

    Συγχαρητηρια στα πολυτάλαντα παιδακια μας για την ομορφη προσπαθεια τους και στην παροτρυνση της κυριας τους,Μαρθας Τεμπελη(Ηλεκτρονικοι υπολογιστες),που αναμενεται να στεφθεί με επιτυχια ως εγχειρημα!
    Ευχομαι να επιδιωκετε κι αλλες τετοιες δρασεις,που κοσμουν την ηλεκτρονικη στηλη και αναδυκνυουν το 8ο δημοτικο σχολειο και τη δυναμη και ικανοτητα και θεληση των παιδιων που το απαρτιζουν.
    Ευχης εργο,που προωθειτε τα παιδια στη λογικη της ερευνας και στο να εκθετουν συντονισμενα τις ιδεες τους και ειναι μια, τουλαχιστον συγκινητικη,συνεργασια που θα αφησει κι αυτη το δικο της χρωμα στην ιστορια της πολης μας,του σχολειου μας και στις καρδιες των παιδιων μας.
    Θερμα συγχαρητηρια σε ολους τους παραγοντες,και πανω απ’όλα στα παιδια μας που μας ξανουν καθε μερα υπερήφανους! καλες συγγραφες !!!

Σχολιάστε

Top