ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ
ΥΛΙΚΑ
Για το ταψί
1 βιτάμ (250 γρ.), 1 κούπα ζάχαρη (170 γρ.), κανέλα, 4 μέτρια μήλα
Για τη ζύμη
4 αυγά
1 κούπα αλεύρι (170 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη (150 γρ.)
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι λικέρ
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Λιώνουμε το βιτάμ και το απλώνουμε όλο στο ταψί, να πάει παντού. Πασπαλίζουμε όλο το ταψί με την ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετούμε κυκλικά τα μήλα, που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λικέρ και το αλεύρι, μέχρι να γίνουν μία ζύμη.
Περιχύνουμε με αυτή τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 50 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή όρεξη!!!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤ2
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.