Ασφάλεια στο διαδίκτυο

H ασφάλεια στο Διαδίκτυο ή η διαδικτυακή ασφάλεια είναι η γνώση των κινδύνων προσωπικής ασφάλειας και ασφάλειας του χρήστη σε ιδιωτικές πληροφορίες και περιουσίες που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και την αυτοπροστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως,  διαδικτυακοί οργανισμοί, κυβερνήσεις και οι οργανισμοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Η Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου γιορτάζεται παγκοσμίως τον Φεβρουάριο για να ευαισθητοποιήσει την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η καμπάνια <<Get Safe Online>> έχει λάβει χορηγίες από την κυβερνητική υπηρεσία Serious Organized Crime Agency (SOCA) και τις μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου, όπως η Microsoft και το eBay.

Οι ευαίσθητες πληροφορίες, όπως οι προσωπικές, η ταυτότητα του χρήστη , οι κωδικοί πρόσβασης συνδέονται συχνά με προσωπικά είδη (π.χ. τραπεζικοί λογαριασμοί) και με την ιδιωτική τους ζωή και ενδέχεται να παρουσιάζουν ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των χρηστών εάν διαρρεύσουν. Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και η χρήση ιδιωτικών πληροφοριών μπορεί να έχει ως συνέπεια την κλοπή ταυτότητας , καθώς και την κλοπή ιδιοκτησίας. Κοινές αιτίες παραβιάσεων της ασφάλειας των πληροφοριών περιλαμβάνουν:

1)Ηλεκτρονικό » ψάρεμα »

2)Διαδικτυακές απάτες

3)Κακόβουλο λογισμικό

4)Cyberstalking

5)Ηλεκτρονική παρενόχληση

6)Online predation

7)Αστείο / προσβλητικό περιεχόμενο

8)Sextortion

Πηγή:Βικιπαίδια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης