Η ιστορία του παιδιού που έπασχε από νανισμό.

Όταν ήταν έντεκα χρονών ο Μέσι, με το ζόρι έφτανε σε ύψος τα 1,45 εκατοστά. Αν και το ταλέντο του Λιονέλ Μέσι στο ποδόσφαιρο ήταν απίστευτο, το μέλλον του στο άθλημα δεν ήταν σίγουρο, λόγω του ιατρικού προβλήματος που είχε με την ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης . Ο ίδιος, σε μια συνέντευξή του, αναφέρει ότι ήταν πάντα ο καλύτερος, αλλά είχε ύψος οχτάχρονου ή εννιάχρονου.22

Η λύση για τον Μέσι ήταν η θεραπεία με ενέσεις αυξητικής ορμόνης, η οποία όμως κόστιζε ακριβά. Χωρίς αυτήν το ύψος του θα έφτανε μόνο τα 1,50 μέτρο. Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του καθαρίστρια, που σημαίνει ότι δε θα μπορούσαν να πληρώνουν περίπου χίλια ευρώ το μήνα για τις ενέσεις του. Εξάλλου, είχαν και άλλα δύο παιδιά να φροντίσουν και να μεγαλώσουν.

Ταυτόχρονα, πολλές ομάδες της Αργεντινής είχαν δηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά οι γονείς του προσδοκούσαν να βρεθεί ένας σύλλογος που θα αναλάμβανε το κόστος της θεραπείας. Κάποτε, ο πατέρας του, ο Χόρχε Οράσιο Μέσι, τον πήγε σε μία ομάδα, την Νιούελς Όλντ Μπόις, η οποία του υποσχέθηκε ότι θα εξασφάλιζε το κόστος της θεραπείας, εκείνος όμως θυμάται ότι τους έδωσαν μόνο τριακόσια πέσος και τίποτα παραπάνω.

33Παρά το θέμα υγείας του, ο μικρός «άστραψε» στο μάτι του αγωνιστικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα και όταν τον είδε να παίζει, ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Αν και γνώριζε για το θέμα υγείας του μικρού, πίστεψε ότι για έναν τέτοιο νέο, ταλαντούχο παίκτη, το κόστος ήταν πολύ μικρό.Έτσι, ζήτησε από τον Μέσι να μετακομίσει στη Βαρκελώνη για να προπονείται σε μία διάσημη ακαδημία αυτή της Μπαρτσελόνα. Εκείνος μετακόμισε εκεί και το 2000, αφού δοκιμάστηκε από τους υπεύθυνους της ακαδημίας, η οικογένεια του Μέσι υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μπάρτσα. Το συγκλονιστικό της συμφωνίας αυτής είναι ότι υπογράφτηκε σε μία χαρτοπετσέτα ενός εστιατορίου που είχε γίνει η συνάντηση.

Το 2001 ο Μέσι ήταν μέλος της ομάδας και η θεραπεία είχε αρχίσει κανονικά. Για τρία χρόνια ο Μέσι έκανε μία ένεση καθημερινά, επτά μέρες στο ένα πόδι, επτά στο άλλο. Ταυτόχρονα στους αγώνες και τις προπονήσεις έδινε δείγματα της τεράστιας αξίας του, ενώ μέχρι τα 14 του χρόνια είχε φτάσει τα 1,69 μέτρα. Στις 16 Οκτωβρίου του 2004 έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση και σε ηλικία 17 ετών και 310 ημερών, έβαλε το πρώτο του γκολ και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Με βάση όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι ο Μέσι όχι μόνο δεν έμεινε νάνος, αλλά ακόμα και αν σταματήσει τώρα τη μπάλα, θα είναι για πάντα ένας «γίγαντας» του ποδοσφαίρου.

ΚΑΤΣΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης