ΤΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Νο 1: Το Χταπόδι

Ένα από τα γνωστότερα θαλάσσια ζώα που βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις θάλασσες. Ένα αξιοπερίεργο χαρακτηριστικό των χταποδιών είναι το γεγονός ότι έχουν τρεις καρδιές! Μια συστηματική για την κυκλοφορία του αίματος και δυο βραγχιακές. Υπάρχουν πολλά είδη χταποδιών, ενώ κάποια από αυτά είναι δηλητηριώδη. Επιπλέον, όταν για κάποιο λόγο ένα από τα πλοκάμια του κοπεί, ξαναφυτρώνει! Επομένως, τα χταπόδια είναι ένα γνωστό, περίεργο ζώο αλλά και πολύ νόστιμο!!!

 Screenshot_4

 

Νο2: Το Φεγγαρόψαρο

Το φεγγαρόψαρο είναι ένα από τα πιο σπάνια ζώα του κόσμου! Αρχικά μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι 1,8μ. και σε βάρος έως και 2 τόνους! Λόγω του μεγάλου μεγέθους του κινείται με μόνο 3,2χλμ/ώρα. Επιπλέον, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια ζώα, γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει σχεδόν κανένα φυσικό θηρευτή εκτός του καρχαρία σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Συμπερασματικά, τα φεγγαρόψαρα είναι κάποια από τα πιο μεγάλα ζώα αλλά και αυτά που τραβούν την προσοχή στην θάλασσα.

 Screenshot_5

Νο 3: Ο μπλε Μπούφος

 Ένα ακόμα αξιοπερίεργο πτηνό είναι ο μπλε Μπούφος. Αν και δεν έχει καμία σχέση στα χαρακτηριστικά και την όψη με τον κοινό μπούφο, μοιάζει περισσότερο με …Άλμπατρος. Το χαρακτηριστικό το οποίο τον καθιστά στη λίστα των πιο αξιοπερίεργων ζώων του κόσμου, είναι τα μπλε πόδια που διαθέτει, τα οποία έχουν μεμβράνες ανάμεσα στα δάκτυλα. Καταλήγοντας, δεν είναι ένα από τα πιο γνωστά ζώα αλλά είναι από τα πιο περίεργα!

 Screenshot_6

Νο 4: Ο ιπτάμενος Σκίουρος

Ο ιπτάμενος σκίουρος είναι ένα από τα πιο γλυκά ζώα του κόσμου, αλλά και τα πιο περίεργα. Αρχικά, υπάρχουν πολλά είδη ιπτάμενων σκίουρων και ανακαλύφθηκαν το 1855 από τον Γιόχαν Φρίντριχ Φον Μπράντ.  Ένα χαρακτηριστικό για τους ιπτάμενους σκίουρους είναι ότι δεν πετάνε αλλά πηδούν από κλαδί σε κλαδί χάρη στις μεμβράνες που έχουν ανάμεσα στα πόδια τους. Με αυτό τον τρόπο επιβραδύνουν την πτώση τους. Συνοψίζοντας, οι ιπτάμενοι σκίουροι, είναι ένα είδος σκίουρων που μας εκπλήσσει!

 Screenshot_7

Νο 5: Το Axolotl

Ένα ακόμα ζώο που ζει στο γλυκό νερό είναι το Αξολοτλ (Axolotl). Το συγκεκριμένο ζώο σε αντίθεση με την μορφή του μοιάζει περισσότερο με σαύρα του νερού, όμως δεν ανήκει στα ερπετά αλλά στα αμφίβια. Το μήκος του φτάνει τα 15-45εκ. Θεωρείται εν μέρει υπό εξαφάνιση. Τα Axolotl κυκλοφορούν και ως κατοικίδια. Τέλος, στη γλώσσα των Ναουάτλ, το όνομα του σήμαινε (ατλ=νερό και ξολοτλ=μεγάλος σκύλος) μεγάλος σκύλος του νερού. Ανακεφαλαιώνοντας, το Axolotl είναι ένα από τα πιο παράξενα ζώα στον κόσμο και παράλληλα κατοικίδιο!

Screenshot_8

 Καλογερόπουλος  Νικόλας Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης