Πριν τις εξετάσεις

Αυτές τις ημέρες το άγχος των μαθητών κορυφώνεται, και ο φόβος ενδεχόμενης αποτυχίας στις εξετάσεις, μεγαλώνει. Η πίεση από τις καθημερινές εξετάσεις, το ατελείωτο διάβασμα και ξενύχτι πάνω από τα βιβλία, επιβαρύνει την ψυχολογία και τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού των μαθητών , με αποτέλεσμα το άγχος που νιώθουν να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Βλέποντας τα συναισθήματα των μαθητών αυτές τις μέρες, αντιλαμβανόμαστε πως κυριαρχεί άγχος, ανησυχία, αγωνία  και κόπωση . Για αυτόν τον λόγο , υπάρχουν τρόποι να τα αντιμετωπίσουμε .Αρχικά, συστήνεται  η σωστή οργάνωση του χρόνου , η δημιουργία ενός πλάνου μελέτης καθώς και οι συχνές επαναλήψεις προφορικά και γραπτά. Επιπροσθέτως, θα ήταν σκόπιμη η επικοινωνία με φίλους και οικογένεια καθώς μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα όπως η ανακούφιση από το άγχος , η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η απόκτηση υποστήριξης. Ακόμη, η καλή προετοιμασία και η επανάληψη μαζί με φίλους μπορούν να ωφελήσουν μειώνοντας το άγχος , αφού θα υπάρχουν γνώριμα πρόσωπα με τα όποια θα γίνεται η συνεργασία και έτσι τα αρνητικά συναισθήματα σιγά-σιγά θα εξαλειφτούν.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στους μαθητές της Γ’ γυμνασίου καλή συνέχεια. Αυτό το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας είναι γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε όλα με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα . Συνεχίστε να ακολουθείτε τα όνειρα σας και να ανακαλύπτετε . Για τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι.

Δέσποινα Παρασκευάκη

Χριστιάννα Παυλόγλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης