Αγγελική Μεϊμαράκη – Η μικρότερη μελισσοκόμος

meli

Η Αγγελική Μεϊμαράκη είναι μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας. Είναι η μικρότερη μελισσοκόμος στην Ελλάδα και παράγει το δικό της μέλι! Όλα ξεκίνησαν όταν είδε έναν κύριο να ασχολείται με τα μελίσσια και της έκανε τεράστια εντύπωση. Τον παρακολούθησε ενώ εργαζόταν, εμπνεύστηκε και άρχισε την δική της παραγωγή ενώ ήταν μόλις 13 ετών. Τη βρήκαμε και της κάναμε κάποιες ερωτήσεις.

Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τα μελίσσια;

Άρχισα να διαβάζω βιβλία και να παρακολουθώ σεμινάρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το 2012 αλλά το πρώτο μου μελίσσι, το οποίο μου το χάρισε ο «πατριάρχης» της μελισσοκομίας και θείος μου, το απόκτησα το 2013.

Είναι δύσκολη αυτή η δουλειά;

Δεν είναι δύσκολη αλλά απαιτούνται αρκετές ώρες για να τα περιποιούμαι. Με τη βοήθεια όμως του μπαμπά μου και του κ. Ορέστη είναι πιο εύκολο.

Πως σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς;

Από μικρή μου αρέσει να ασχολούμαι με τη φύση, πήγαινα βόλτες στο βουνό και βοηθούσα τον μπαμπά με τον κήπο στο εξοχικό μας στο Δασκαλειό. Λατρεύω τα ζώα, έχω μια γάτα, ψάρια και τώρα έχω και μέλισσες. Ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Κερατέας ασχολείται με τη μελισσοκομία αλλά παράλληλα άκουγα και ιστορίες από τον μπαμπά μου που πήγαινε και βοηθούσε τον παππού του στα μελίσσια αλλά και από τα δικά του που εγώ δεν τα πρόλαβα. Ένας παππούς  κοντά στο εξοχικό μας  που είχε μελίσσια και αγοράζαμε από αυτόν μέλι είδε  την ιδιαίτερη αγάπη μου για τα μελίσσια και τη μελισσοκομία και πρότεινε  στον πατέρα μου να ξεκινήσω μελισσοκομία. Έτσι αγόρασα διάφορα βιβλία μελισσοκομίας και παρακολούθησα σεμινάρια σχετικά με τη μελισσοκομία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, ο θείος του πατέρα μου είναι ο «πατριάρχης» της μελισσοκομίας και έτσι πήγα στο μελισσοκομείο του και περιποιούμασταν μαζί τα μελίσσια του. Έπειτα από 3-4 μήνες ο θείος μου χάρισε το πρώτο μου μελίσσι.

Που βρίσκονται αυτή την στιγμή τα μελίσσια;

Τα μελίσσια μεταφέρονται σε διάφορες περιοχές. Για θυμάρι στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας (Μετόχη, Πλάκα, Δασκαλειό), για ρίκη – ανθόμελο στην Κυπαρισσία και για καστανιά – βανίλια Μαινάλου στο Μαίναλο.

Σχολιάστε

Top