Η πιο όμορφη και λαμπερή περίοδος του χρόνου πέρασε και ο κόσμος-κυρίως οι γυναίκες-δεν απέτυχαν να δημιουργήσουν τα πιο glam looks για τη φετινή χρονιά. Χριστούγεννα και λάμψη πάνε μαζί.
Τα χρώματα που φορέθηκαν φέτος ,στις γιορτές, ήταν όπως είναι φυσικό το λευκό και το κόκκινο. Χωρίς όμως να αδικούνται οι πιο nude αποχρώσεις και το μαύρο. Οι γυναίκες στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έκαναν την εμφάνισή τους επί το πλείστον με κοντό φόρεμα και ψηλές μέχρι το μηρό μπότες. Ενώ για πανωφόρι προτίμησαν μακρύ παλτό τις περισσότερες φορές λευκό. Μπορεί να κάναμε Χριστούγεννα χωρίς χιόνι αλλά κυκλοφόρησαν λευκές φιγούρες στους δρόμους θυμίζοντας μας το χειμώνα που έλειπε.
Σχετικά με το μακιγιάζ παρατηρήθηκε η τάση για χρυσές και καφέ αποχρώσεις στα μάτια δίνοντας έμφαση στις βλεφαρίδες και κόκκινα ή nude ζουμερά χείλη με περιποιημένα, όχι έντονα, φρύδια. Να σημειωθεί το άπειρο γκλίτερ και στρας. Όσον αφορά τα νύχια και το μανικιούρ, φέτος τις γιορτές προκάλεσε σάλο το γαλλικό σχέδιο με πολύ γκλίτερ και σχέδια με χιονονυφάδες κα χριστουγεννιάτικα χρώματα, κόκκινο, λευκό, χρυσό και λίγο πράσινο.
Λαμπερές οι γυναίκες και φέτος τα Χριστούγεννα αντιστάθηκαν στη μιζέρια της οικονομικής κρίσης. Οι γυναίκες, «το μισό του ουρανού» αποδεικνύουν με την αισιοδοξία τους και την αγάπη τους για την ομορφιά ότι όλα μπορούν να τα ξεπερνούν.
Και του χρόνου!
Φωτεινή Παπαδάτου