Η Μουσική στη ζωή των νέων

Από τον Γιάννη Παπαδόπουλο Από την αρχαιότητα , η μουσική είναι η τέχνη που καθοδηγεί το μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου. Είναι η τέχνη, με την οποία ο άνθρωπος ξυπνά την δημιουργικότητά του για  ....

Διαγωνισμός για το λογότυπο του σχολείου

Κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του  2023 διεξήχθη ενδοσχολικός διαγωνισμός  για την επιλογή του λογότυπου του σχολείου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Μπακάλη Ευαγγελία (ΠΕ02).                   ….

Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Από το βιβλίο στην οθόνη»

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος «Από το βιβλίο στην οθόνη» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Μοσχοβίδου Σουζάνα (ΠΕ02) και Δημητρίου Κυριακή (ΠΕ01) διάβασαν και επεξεργάστηκαν τα «Ματωμένα  Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου με θέμα την Μικρασιατική ….

Χαρακτηριστικά των νέων

Από την Έλενα Τσαρτσάλη, Πολύ συχνά στο σχολείο γίνονται συζητήσεις για την συμπεριφορά των μαθητών κι΄ άλλο τόσο καταλογίζεται η όποια συμπεριφορά τους στην ιδιαιτερότητα της ηλικίας τους . Αποφάσισα να καταγράψω λοιπόν τα θετικά ….

«Οι μικροσκοπικοί αλλά επικίνδυνοι φίλοι μας»

Από τη Μαρία Χουρσούτογλου,   Τον τελευταίο χρόνο παρατηρώ όλο και συχνότερα ανθρώπους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ιώσεις, με πιο «δημοφιλή», πια, αυτόν του κορωνοϊού, κάτι που είναι αναμφίβολα εξαιρετικά ανησυχητικό!  Φυσικά, δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο ….

Ξεναγοί σε δράση

Στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Ξεναγοί σε δράση» κατά τα σχολικό έτη 2020-2022, δημιουργήθηκε ένας πολιτιστικός χάρτης της πόλης μας. Σε αυτή τη δράση πήρε μέρος το σχολείο μας στο ….

Εφηβεία: Διάλογος

κομικς εφηβείακομικς εφηβεία Εφηβεία και διάλογος. Από παλιά γνωστοί μα τώρα τόσο ξένοι…Παιδιά και γονείς, χωρίς καν να το καταλάβουν, οχυρώνονται με τέχνη πίσω από τους δύστροπους ρόλους τους.. Σαν να έχει δοθεί ένα σύνθημα ….

Τα στενά παπούτσια, Ζώρζ Σαρρή

Γράφει η Χριστίνα Πετρίδου,   Υπόθεση Βαγία, δύο δωδεκάχρονα παιδιά ο Παναγιώτης και η Ζωή γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και μαζί με την παρέα τους δημιουργούν καινούργιες εμπειρίες. Έπειτα από όσες στιγμές έχουν περάσει όλοι, ….