Σκι

σκιέρ

εξοπλισμός σκι

Σκι

Προέρχεται από τη Σκανδιναβία και αρχικά κάλυπτε την ανάγκη μετακίνησης των ανθρώπων πάνω στο χιόνι. Αυτό γινόταν με τη βοήθεια μακρόστενων ξύλινων σανίδων, τα οποία δένονταν σε παπούτσια ή μπότες, τα γνωστά ως σκι από τα οποία πήρε το όνομά του το άθλημα. Σήμερα το σκι έχει εξελιχθεί και αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα. Ο βασικός του εξοπλισμός είναι οι μπότες, τα πέδιλα του σκι και τα μπατόν. Απαραίτητο είναι να φοράμε προστατευτικό κράνος.

σκιέρ σε δράση  χιονοσανίδα

Χιονοσανίδα

Είναι ξαδερφάκι του skateboard και το άθλημα αυτό ξεκίνησε πριν 40 χρόνια στην Αμερική, όταν ο Tom Sims δοκίμασε τη σανίδα του skate στο χιόνι, δένοντας πάνω της δύο λουριά. Για το άθλημα αυτό χρησιμοποιούμε χιονοσανίδες με ειδικές μπότες, στις οποίες αρχικά πρέπει να ισορροπήσουμε και στη συνέχεια να μάθουμε να κινούμαστε και να κάνουμε άλματα.

Σέλι

Σέλι

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Λειτουργεί από το 1934 όπου οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Το 1955 τοποθετήθηκε ο πρώτος αναβατήρας της χώρας, ενώ το 1968 επεκτάθηκε κατά 500 μέτρα και έφτασε σε υψόμετρο 1730 μέτρα. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές κορυφές του Βερμίου και σε υψόμετρο 1520-1900 μέτρα. Απέχει 24 χλμ από τη Βέροια και 95 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν αρκετές πίστες στις οποίες μπορεί ο καθένας να επιδείξει τις αθλητικές του ικανότητες.

triapigadia

3-5 Πηγάδια

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του όρους Βερμίου και σε υψόμετρο 1430=2005 μ. Απέχει 17 χλμ από την πόλη της Νάουσας και 103 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

υπεύθυνη καθηγήτρια

Παπαδοπούλου Χριστίνα

Σχολιάστε

Top