Τοπικά αγροτικά προϊόντα της Θράκης
Στη Θράκη παράγονται τα εξής προϊόντα:
- το 10% του ελληνικού καπνού,
- το 9,6% του βαμβακιού,
- το 89% του ηλίανθου,
- το 30% των ζαχαρότευτλων,
- το 15% του σιταριού,
- το 15% του αραβοσίτου,
- το 7% της βιομηχανικής τομάτας,
- <το 5% του γάλακτος,
- το 5% του κρέατος,
- το 10% των ελληνικών αβγών και το 5% των ελληνικών χοιρινών,
- κρασί από Θρακιώτικο αμπελώνα
Κρασί
Αξίζει να σημειωθεί, πως από τη Θράκη κατάγεται ένα σπουδαίο κρασί από μία αρχαία θρακική ποικιλία αμπέλου ,το ‘fine Mavroudi of Thrace’ ,αλλά και το ‘MV Mavroudi of Thrace’.Παράγεται σε ιδιόκτητο αμπελώνα που βρίσκεται στην περιοχή των Αβδήρων της Ξάνθης, στη Θράκη. Το κρασί αυτό βραβεύτηκε σε διαγωνισμό με το ασημένιο μετάλλιο «BERLIN WINE TROPHY 2015», ενώ δοκιμάστηκαν 3.700 κρασιά από όλο τον κόσμο.
Υπεύθυνες Καθηγήτριες
Αύκου Μαρία
Μαυρομάτη Αφροδίτη
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.