ΚΕΪΚ ΖΕΒΡΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ :

3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αυγά

1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 πορτοκαλιού το ξύσμα

1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

3 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. νερό

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάτε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια άσπρη, αφράτη κρέμα. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά και εναλλάξ το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ξύσμα και το κοσκινισμένο αλεύρι.

Συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά χωρίζετε το μείγμα στα δύο. Στο ένα μείγμα προσθέτετε το κακάο κοσκινισμένο και το νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις και  στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους.

Ρίχνετε στο κέντρο του ταψιού 2 κουταλιές από το άσπρο μείγμα και βάζετε στο κέντρο του άσπρου μείγματος 2 κουταλιές από το καφέ μείγμα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο να εναλλάσσετε τα δύο μείγματα. Μην πολυκουνάτε το ταψί μέχρι να το βάλετε στον φούρνο.

Ψήνετε το κέικ για περίπου 50 λ περίπου. Το ξεφουρνίζετε το αφήνετε σε σχάρα για περίπου 30 λ και μετά το ξεφορμάρετε.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΜΕΛΕΤΖΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης