Υλικά:
- 100γρ ζάχαρη
- 200ml ελαιόλαδο
- 100ml χυμό πορτοκάλι και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κ. γλυκού σόδα
- 1κ.γλυκού κανέλλα
- 1κ.γλυκού μπέικιν
- 440-500 αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ καστανή ζάχαρη με κανέλλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό με την σόδα αφού πρώτα κάνουμε την έκρηξη .Βάζουμε την κανέλλα, το μπέικιν ,και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ξανά ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ώσπου να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στα κουλουράκια και τα βουτάμε σε ένα μπωλ με καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τα κουλουράκια. Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Φώτης Γλ.