ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

χαλβασ    σιμιγδαλενιοσ

ΥΛΙΚΑ:   

1 φλ. τσαγιού  ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2 ½  φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα  κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βγάζουμε το νερό με τη ζάχαρη,

Το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού,

μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε   βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά  το ελαιόλαδο και καρβουνιάζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας  με  ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και σκουρύνει, για 6΄.Τοτε  προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλια και με προσοχή ρίχνουμε λίγο  λίγο  ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο  σιμιγδάλι. Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε  στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε  μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Κόβουμε  φέτες και σερβίρουμε.

ΒΑΛΑΝΤΩ ΔΑΓΛΗ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης