Επίσκεψη στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Στις 28 Νοέμβριου 2023 το σχολείο μας επισκέφτηκε το μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, που στεγάζεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην στην  περιοχή του Ζωγράφου.

Χωρίς τίτλο1                                               Χωρίς τίτλο2

Ο χώρος που αντικρίσαμε φτάνοντας ήταν ένα τεράστιο γκριζοκίτρινο κτίριο με πολλά παράθυρα.  Για να φτάσουμε στην είσοδο, που ήταν μια μεγάλη γυάλινη πόρτα, ανεβήκαμε αρκετά σκαλιά. Μπαίνοντας μέσα στον προθάλαμο ο φωτισμός ήταν λιγοστός και υπήρχαν κρεμασμένες αφίσες.

 

Ο χώρος του μουσείου ήταν ένας πολύ καθαρός και φροντισμένος χώρος σε αντίθεση με τους υπόλοιπους χώρους του πανεπιστημίου που ήταν  βρώμικοι  και γεμάτοι γκράφιτι και αφίσες.

   Χωρίς τίτλο3

Από τον προθάλαμο  που μπήκαμε αρχικά, κατεβήκαμε στο κάτω όροφο όπου είδαμε κόκαλα ζώων και κάναμε και μια ανασκαφή, με πινέλα που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι. Ήταν μια ωραία εμπειρία. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στον προθάλαμο για να μπούμε στην κεντρική αίθουσα του μουσείου. Εκεί ο χώρος ήταν μεγάλος, φωτεινός και πολύ καθαρός. Στο χώρο της έκθεσης του Μουσείου, μπορέσαμε να θαυμάσουμε μερικά από τα σημαντικότερα απολιθώματα που βρέθηκαν στην Ελλάδα,  αλλά και απολιθώματα-σταθμούς στην ιστορία της εξέλιξης της ζωής πάνω στη γη.

 

 

 

Κεντρική θέση στην αίθουσα είχαν οι μαχαιρόδοντες, οι γαζέλες, οι καμηλοπαρδάλεις, οι ρινόκεροι και οι ύαινες που έζησαν περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα στις πεδιάδες που κάλυπταν τον Ελλαδικό  χώρο. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε η αναπαράσταση του νάνου ελέφαντα, καθώς και μια αναπαράσταση σε φυσικό μέγεθος γιγαντιαίας χελώνας. Επίσης μας εντυπωσίασε το αποτύπωμα  από το πόδι ενός δεινοσαύρου, που ήταν περίπου 30 εκατοστά.

Χωρίς τίτλο4

Ήταν μια ωραία εκδρομή που είδαμε και ακούσαμε ενδιαφέροντα πράγματα.

Συντάκτες : Θοδωρής Μουρκοκώστας, Δημήτρης Μπιτσικώκος ,τμήμα Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης