Η ανακύκλωση – Τρόπος ζωής

Η ανακύκλωση – Τρόπος ζωής

Η ανακύκλωση, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι τρόπος ζωής. Όποιος ανακυκλώνει είναι ένας συνειδητοποιημένος πολίτης και θέλει να βοηθήσει στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση είναι η επαναχρησιμοποίηση κάποιον συγκεκριμένων υλικών. Αντί να πεταχτούν στον πράσινο κάδο μαζί με όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια, επιλέγουμε τον μπλε εκεί όπου θα μαζευτούν και μετέπειτα θα συγκεντρωθούν σε ένα εργοστάσιο όπου θα γίνουν πολτός για επαναχρησιμοποίηση.

images

Δυστυχώς τα υλικά που μπορούμε να ανακυκλώσουμε είναι περιορισμένα. Αυτά είναι το πλαστικό, το γυαλί, το αλουμίνιο, το χαρτί και τα βιοαπόβλητα. Από πλαστικό είναι εφικτό να ανακυκλώνουμε πλαστικά μπουκαλάκια, πιατάκια, ποτηράκια και άλλα καθημερινά είδη. Από γυαλί είναι κατασκευασμένα τα ποτήρια κρασιού, οι κούπες, τα μπουκάλια και τα βαζάκια από μαρμελάδα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι όταν χρησιμοποιούμε χαρτί, π.χ. για να γράψουμε κάτι, να το πετάμε στην ανακύκλωση, διότι για να φτιαχτούν αυτά τα χαρτιά έχουν κοπεί πολλά δέντρα.

Τέλος, είναι απαραίτητο να κάνουμε ανακύκλωση για να μην μολύνουμε περισσότερο το περιβάλλον και την Γη μας. Προσπαθούμε να ανακυκλώνουμε για να εξοικονομούμε αρκετές πρώτες ύλες ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πρακτικό να επαναχρησιμοποιούμε όσα περισσότερα υλικά μπορούμε. Και δεν είναι  μόνο η καλή μας πράξη προς το περιβάλλον, αλλά και μια πράξη προσωπικής ικανοποίησης καθώς νιώθουμε ικανοί και περήφανοι για τον ίδιο μας τον εαυτό που κάναμε ένα βήμα προς μια καλύτερη ζωή.

 

Συντάκτρια: Ιρίδια Κονίδη ,Τμήμα: Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης