Εύκολα μακαρόν με nutella και καρύδα

Για τα εύκολα μακαρόν με nutella θα χρειαστείτε

  • 2 ασπράδια μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 της κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 του φλ. αλεύρι για κέικ κοσκινισμένο
  • 1 ½ φλ. άγλυκη καρύδα τριμμένη ή σε νιφάδες
  • 1/2 φλ. ‏nutella
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη
  • 100 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C
  2. Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως. Ψιλοκόψτε τα με ένα μεγάλο μαχαίρι κι αφήστε τα στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες (για 1 λεπτό). Προσθέτετε τη βανίλια, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτετε την καρύδα κι ανακατέψτε ώστε να πάει παντού.
  5. Παίρνετε μια φόρμα σιλικόνης για μάφινς και γεμίζετε κάθε θήκη με 1 κ.σ. του μείγματος. Αφού καθαρίσετε τα χέρια σας κάνετε στο καθένα μια τρύπα στη μέση για να μπει η γέμιση.
  6. Ψήνετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν/καφετίσουν.
  7.  Μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρετε. Γεμίζετε κάθε λακκούβα με nutella.
  8. Λιώνετε την κουβερτούρα και βυθίζετε την βάση κάθε μακαρόν σε αυτή.
  9. Τοποθετείτε σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα και τα αφήνετε ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

10. Πασπαλίζετε με λιωμένη σοκολάτα και τέλος με τα καβουρδισμένα φουντούκια.

 

Και έτσι έχετε έτοιμη στα γρήγορα

μια πεντανόστιμη  χριστουγεννιάτικη

συνταγή!! 

Βλαχούλη Αγάπη,τμήμα  Β1

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης