Για τα εύκολα μακαρόν με nutella θα χρειαστείτε
- 2 ασπράδια μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 της κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 του φλ. αλεύρι για κέικ κοσκινισμένο
- 1 ½ φλ. άγλυκη καρύδα τριμμένη ή σε νιφάδες
- 1/2 φλ. nutella
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη
- 100 γρ. φουντούκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C
- Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως. Ψιλοκόψτε τα με ένα μεγάλο μαχαίρι κι αφήστε τα στην άκρη.
- Τοποθετήστε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες (για 1 λεπτό). Προσθέτετε τη βανίλια, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτετε την καρύδα κι ανακατέψτε ώστε να πάει παντού.
- Παίρνετε μια φόρμα σιλικόνης για μάφινς και γεμίζετε κάθε θήκη με 1 κ.σ. του μείγματος. Αφού καθαρίσετε τα χέρια σας κάνετε στο καθένα μια τρύπα στη μέση για να μπει η γέμιση.
- Ψήνετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν/καφετίσουν.
- Μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρετε. Γεμίζετε κάθε λακκούβα με nutella.
- Λιώνετε την κουβερτούρα και βυθίζετε την βάση κάθε μακαρόν σε αυτή.
- Τοποθετείτε σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα και τα αφήνετε ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
10. Πασπαλίζετε με λιωμένη σοκολάτα και τέλος με τα καβουρδισμένα φουντούκια.
Και έτσι έχετε έτοιμη στα γρήγορα
μια πεντανόστιμη χριστουγεννιάτικη
συνταγή!!
Βλαχούλη Αγάπη,τμήμα Β1