«Νέα Εθνική Πινακοθήκη, ένα σύγχρονο αριστούργημα»

«Νέα Εθνική Πινακοθήκη, ένα σύγχρονο αριστούργημα»

Πριν από λίγο καιρό, η Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα ανακαινίστηκε, ένα ακόμα σύμβολο των διακοσίων χρόνων, που γιορτάζονται φέτος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.  Είναι  το πρώτο μεγάλο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη νέα δεκαετία. Αποδίδεται στο κοινό στις 24 Μάρτη και φιλοξενεί έργα του 19ου και του 20ου αιώνα.

Άνοιξε τις πύλες της την παραμονή των εορτασμών των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των μεγάλων δυνάμεων που βοήθησαν την Ελλάδα, κατά την περίοδο αυτή και οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους «θησαυρούς» της. Για τους εορτασμούς της επετείου, έχει δημιουργηθεί μία έκθεση με θέμα τον Αγώνα των Ελλήνων, αλλά λόγω της πανδημίας, η είσοδος δεν είναι ακόμα ανοιχτή για το κοινό.ethniki-pinakothiki (15)

Το νέο κτήριο είναι ένα έργο αξιοθαύμαστο και επιβλητικό. Ο επισκέπτης μπορεί να το καταλάβει αυτό από την υποδοχή κιόλας, χάρη στην κομψή επένδυση των επίπλων και την εφαρμογή του ξύλου στον χώρο. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γκριζογάλαζο χρώμα των τοίχων, καθώς και η τοποθέτηση των έργων σε αυτούς. Τα έργα φαίνονται σωστά φωτισμένα, χάρη στις ψευδοροφές της Πινακοθήκης. Το πρωτοποριακό αυτό κατασκεύασμα, αναδίδει μια μοντέρνα αίσθηση και συγχρόνως αναδεικνύει τη σεμνότητα και την αυστηρότητα του χώρου.

Η ανανέωση που υπέστη η πινακοθήκη είναι μεγάλη. Στο μουσείο επιπλέον προστέθηκαν αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, αμφιθέατρο, και δύο μπαρ-εστιατόρια. Αυξήθηκαν και οι αποθηκευτικοί χώροι. Η πινακοθήκη πλέον είναι πολύ πιο ευρύχωρη από την παλιά και μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα έργα. Το νέο αυτό κτίσμα ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία κήπου, στα νότια της κεντρικής του πύλης.

Μια επίσκεψη στη Νέα Εθνική Πινακοθήκη θα ήταν αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή εμπειρία, γεμάτη γνώση και τέχνη.

Ιουλία και Πολυξένη Σοκολάκη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης