Από την κόλαση στον παράδεισο σε δευτερόλεπτα!

          Ματσάρα παρακολουθήσαμε την Κυριακή στις 16/5 για την 37η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος με την Ατλέτικο του Σιμεόνε να βλέπει τον τίτλο να γλιστρά από τα χέρια της αλλά μέσα σε ένα δραματικό εξάλεπτο κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και επανήλθε στην κορυφή της κατάταξης, όπου πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Βαγιαδολίδ στις 22/5 για να δούμε τελικά ποια από τις 2 ομάδες της Μαδρίτης θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια σε αυτή την άκρως συναρπαστική σεζόν!

        Ο αγώνας ξεκίνησε με καθαρή υπεροχή για τους «Ροχιμπλάνκος» οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία τους 3 βαθμούς, σε αντίθεση με την Οσασούνα που είχε ήδη σωθεί από τον υποβιβασμό, και είχαν σπουδαίες φάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με τους Σουάρεζ και Κορέα, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ουρουγουανού στο ΄22. Οι φιλοξενούμενοι αντιθέτως δεν προσπαθούσαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία στο γήπεδο κι έψαχναν τους ελεύθερους χώρους στις αντεπιθέσεις.

Ατλετικο Οσασουνα 2

           Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε και το πρώτο με τους παίκτες του Σιμεόνε να ψάχνουν μανιωδώς το γκολ της λύτρωσης, όμως όσο περνούσε ο χρόνος οι παίκτες εξαντλούνταν κι η ελπίδα τους έπεφτε. Αναπόφευκτα στο ’75, στην μοναδική επικίνδυνη επίθεση στο ματς για την Οσασούνα, ο Μπουντιμίρ έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ολόκληρη τη γραμμή σύμφωνα με το VAR κι έτσι έβαλε την Ατλέτικο σε μεγάλους μπελάδες. Στο ’82 οι 2 αλλαγές του Σιμεόνε οι Ζοάο Φέλιξ και Ρέναν Λόντι συνεργάστηκαν με επιτυχία, με τον δεύτερο να τελειώνει άψογα το τετ-α-τετ κι έβαλε τους Ροχιμπλάνκος πάλι στο κόλπο της νίκης. Η λύτρωση ήρθε στο ’88 από τον πολυτιμότερο παίχτη της σεζόν για την Ατλέτικο, τον Λουίς Σουάρεζ, ο οποίος υποδέχτηκε την άψογη μπαλιά του Καράσκο κι εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της Οσασούνα δίνοντας επιβλητικό τόνο στη νίκη της ομάδας του.

              Έτσι η Ατλέτικο παρέμεινε στην κορυφή με 83 πόντους και θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της Ρεάλ στις 22/5 για να σηκώσει και πάλι το πρωτάθλημα έπειτα από 7 χρόνια!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης