ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Με αφορμή τη μεγάλη θρησκευτική  γιορτή των Χριστουγέννων που πλησιάζει, όλοι είναι ενθουσιασμένοι, η γιορτή αυτή είναι αφορμή για να συνευρεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα, να διασκεδάσουμε. Ενήλικες και παιδιά σε κάθε χώρα του κόσμου, ανυπομονούν για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, πώς ένας συνομήλικός σας περνά τις διακοπές για παράδειγμα στη Γαλλία; Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε, συνεχίστε την ανάγνωση.

Γαλλία

SANYO DIGITAL CAMERAΤο βράδυ της  παραμονής των Χριστουγέννων όλη η οικογένεια μαζεύεται για το δείπνο. Διακοσμούν τον χώρο τους με τα γνωστά Αλεξανδρινά κόκκινα λουλούδια. Ο Père Noël – ο αντίστοιχος Άγιος Βασίλης – δίνει τα δώρα του το βράδυ προς την 25η Δεκεμβρίου. Το παραδοσιακό εορταστικό τους τραπέζι, ονομάζεται «Reveillon» (ρεβεγιόν), αποτελείται από πολλά και διαφορετικά πλούσια πιάτα. Ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι ο χριστουγεννιάτικος κορμός.

Ρωσία

rosia-xristougennaΣτην Ρωσία οι ρωσικοί  παραδοσιακοί εορτασμοί περιλαμβάνουν νηστεία 39 ημερών μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων, που γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου. Το γιορτινό γεύμα τους αποτελείται από… 12 πιάτα προς τιμήν των 12 Αποστόλων και την ημέρα των Χριστουγέννων πηγαίνουν στην εκκλησία τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους. Κι όσον αφορά τα παιδιά… υπάρχει η παραδοσιακή φιγούρα του Ded Moroz, ο οποίος, ως κάτι ανάλογο του Άγιου Βασίλη, τους μοιράζει δώρα μαζί με την εγγονή του, την Snegurochka.

finlandia-xristougenna  Φινλανδία

Τα στολισμένα έλατα είναι ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις των Φιλανδών, που τα στολίζουν συνήθως την παραμονή, ενώ ένα ακόμη έθιμο είναι να αφήνουν σπόρους και καρπούς για τα πουλιά στον κήπο τους, με πολλούς να μην ξεκινούν το γεύμα αν τα πουλιά δεν έχουν φάει.

ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Υπάρχουν όμως και χώρες που δε γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, μία από αυτές είναι και η Ιαπωνία, που παρά το γεγονός ότι δεν έχουν απαγορευτεί στην Ιαπωνία, δεν αναγνωρίζονται ως επίσημη αργία. Ο Χριστιανισμός δεν αποτελεί θρησκεία της χώρας, έτσι δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε εορτασμούς ή στολισμούς. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία.

ΚΑΡΥΩΤΗ-ΧΑΤΖΗ ΑΘΗΝΑ

3 Σχόλια

  1. Πρωτότυπο άρθρο το οποίο είναι ταυτόχρονα ψυχαγωγικό και πληροφοριακό!Ο τρόπος που γιορτάζει η κάθε χώρα τα Χριστούγεννα αποτελεί ένα κομμάτι του πολιτισμού της και μας το έδειξες μέσω του άρθρου σου!!Επίσης πολύ ωραίες εικόνες!

Υποβολή απάντησης