Είμαστε ό,τι τρώμε!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες τροφές χαρίζουν μακροζωία και είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό; Ένας υπεραιωνόβιος άνδρας, ο Bernando LaPallo από τη Βραζιλία  αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας του.

Ο Bernando Lapallo μικρός και μεγάλος

Ο Bernando Lapallo μικρός και μεγάλος

Τα μυστικά αυτά είναι οικογενειακά, και αυτός που του τα αποκάλυψε ήταν ο επίσης υπεραιωνόβιος πατέρας του, που ήταν και γιατρός. Οι βασικές συμβουλές του προς το γιό του ήταν ο καλός ύπνος, η πνευματική άσκηση, το πιο σημαντικό όμως απ΄ όλα, ήταν γι αυτόν, η καλή διατροφή. Το οικογενειακό τους σύνθημα ήταν η κλασική ρήση «είμαστε ό,τι τρώμε» και  βασική τους τακτική η αποφυγή μιας τροφής και επιδίωξη κατανάλωσης   πέντε (5)  άλλων τροφών.

Ποια είναι όμως η πιο βλαπτική τροφή και ποιες οι ευεργετικές?

Η πιο βλαπτική τροφή για το Βραζιλιάνο υπεραιωνόβιο δεν είναι άλλη από το κόκκινο κρέας. Αυτό ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες, πολλά είδη καρκίνου και το σακχαρώδη διαβήτη, όλα κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Ας πάμε τώρα στις ευεργετικές τροφές, τα καλά καύσιμα για τον οργανισμό, τις τροφές που ο Lapallo θεωρεί ότι τον βοήθησαν να ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής, τις υπερ-τροφές που η φύση μας έχει δωρίσει. Πρώτη τροφή είναι το σκόρδο, με ενεργό συστατικό την αλλισίνη, με αντιβιοτικές και υποτασικές ιδιότητες που δρα κατά της αρτηριοσκλήρυνσης, προλαμβάνει το εγκεφαλικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η δεύτερη τροφή είναι το μέλι, γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και σίδηρο, εξαιρετική φυσική πηγή ενέργειας, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και επομένως και ελιξίριο ομορφιάς.

Πολύ σημαντικά οφέλη για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού προσφέρει το ελαιόλαδο, πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής, που επίσης τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη μακροζωία. Με πλούσια αντιοξειδωτική δράση, το δώρο από τους Θεούς για τους Αρχαίους Αιγυπτίους, η Κανέλα, είναι μπαχαρικό που καταπολεμά τις φλεγμονές και θεωρείται αντικαρκινικό.

Αλλά αυτό που προκαλεί τη μεγάλη έκπληξη είναι η Σοκολάτα, που αν και έχει κατηγορηθεί λόγω των λιπαρών της, είναι, σύμφωνα με το Βραζιλιάνο υπεραιωνόβιο, η πέμπτη υπερ-τροφή. Το μυστικό του μυστικού είναι να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, το οποίο μειώνει τη χοληστερίνη, τις καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες.

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν ένα υγιεινό τρόπο ζωής  και ας υιοθετήσουμε τις συμβουλές του Lapallo, βάζοντας ποιότητα στη διατροφή μας!

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης