Μαθητής του 41ου στην «Β»: Οι συμμορίες είναι παντού!

Μαθητής του 41ου μας εξηγεί τι να κάνουμε αν βρεθούμε με συμμορία στον δρόμο!

 

Τα τελευταία χρόνια πολλές συμμορίες εντοπίζονται στον δρόμο στην Κυψέλη και σπέρνουν τον τρόμο σε όλους μας. Μαθητής του 41ου μας δίνει ένα μικρό εγχειρίδιο επιβίωσης ενάντια σε μία συμμορία.

 

-          Γεια σας

-          Καλησπέρα

-          Ξέρετε εάν υπάρχουν συμμορίες μαθητών στις τάξεις του 41ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών;

-          Κοίτα, εεεε, ξέρω πως υπάρχουν κάμποσες και είναι παντού, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ ονόματα. Αποφεύγουν να τα χρησιμοποιούν. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι είναι πολλές και είναι παντού σε κάθε δρόμο και σε κάθε γειτονία.

-          Έχετε πέσει ποτέ θύμα από αυτές τις συμμορίες;

-          Όχι, όχι. Και δεν ξέρω και κανέναν που να έχει πέσει θύμα. Αλλά, υπάρχουν κάποια «συμπτώματα» που υποδεικνύουν ότι έχεις πέσει θύμα, όπως η κατάθλιψη και η από-κοινωνικοποίηση. Αν και αυτά, μπορεί να τα συναντήσεις στην εφηβεία κάποια στιγμή, το καταλαβαίνεις αμέσως ότι κάποιος έχει πέσει θύμα ή όχι. Είναι το … πώς να το πώ;

-          Μήπως εννοείς κάποιο ένστικτο;

-          Ναι ναι…

-          Κατά την γνώμη σου, οι συμμορίες πρέπει να υπάρχουν;

-          Σχετικά με αυτό… Όχι, επειδή οι περισσότερες είναι φανατικές του ποδοσφαίρου και όπως γνωρίζεις δεν είναι και πολύ φιλικές μεταξύ τους. Επίσης, κλέβουν διάφορα και απειλούν, ειδικά τους μικρότερους μαθητές, αλλά και τους δασκάλους και οποιονδήποτε περαστικό, ο οποίος δεν υποστηρίζει την ομάδα τους.

-          Εάν συναντήσω κάποια συμμορία τι κάνω;

-          Τους αποφεύγεις με κάθε κόστος, δεν πιάνεις συζήτηση μαζί τους και είσαι στο απέναντι πεζοδρόμιο. Εάν αρχίσουνε να σε πλησιάζουν, παίρνεις αμέσως την αστυνομία και κάνεις τον αδιάφορο μέχρι να φτάσει. Εάν σου επιτεθούν, τρέχεις αμέσως και προσπαθείς να πιάσεις κάποιο ταξί ή να πας στο κοντινότερο σπίτι συγγενή ή και φίλου σου. Εάν σε πιάσουν, τότε εύχεσαι να μην σε σκοτώσουν, κλέψουν, χτυπήσει άσχημα και περιμένεις την αστυνομία.

-          Εάν με ρωτήσουν τί ομάδα είμαι;

-          Τότε λες « Δεν ασχολούμαι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να με πειράξετε ». Εάν δεν δουλέψει αυτό παρακαλείς να μην σου κάνουν κακό και στο τέλος αυτό-αμύνεσαι, μέχρι να έρθει η αστυνομία.

-          Ευχαριστώ πολύ!

-          Κανένα πρόβλημα μεγάλε!

Rex
Περί Rex 11 Άρθρα
Μαθητής στη Βαρβάκειο σχολή Αθηνών, στην α' γυμνασίου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης