Πρόταση ταινίας για τα Χριστούγεννα.

Oliver Twist (Πηγή: Αφίσα της ταινίας)

 

 oliber 3

 

Μία καλή ταινία για τα Χριστούγεννα που θα μπορούσατε να δείτε ελεύθερα στο YouTube Θα ήταν η ταινία ‘’ Όλιβερ Τουιστ’’. Eίναι μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου λογοτεχνικού έργου του  Κάρολου Ντίκενς. Είναι μια δραματική και συγκινητική ταινία. Πρωταγωνιστούν : Άλεκ Γκίνες, Ρόμπερτ Νιούτον, Κέι Γουολς, Άντονι Νιούλι και ο Τζον Χάουαρντ Ντέιβις. Σε σκηνοθεσία : Ντέιβιντ Λιν

Το σχετικό λίνκ είναι:

https://www.youtube.com/watch?v=EqhJHRxKXbg

Υπόθεση:

Ο Όλιβερ Τουίστ (Τζον Χάουαρντ Ντέιβις) είναι ένα εννιάχρονο αγόρι που δε γνώρισε ποτέ γονείς και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Στο ορφανοτροφείο αναγκάζεται να υποστεί τη σκληρότητα του επιστάτη, κύριου Μπαμπλ (Φράνσις Σάλιβαν), όταν βρίσκει το θάρρος να ζητήσει περισσότερο χυλό. Ο Μπαμπλ το διώχνει από το ορφανοτροφείο και τον στέλνει να βοηθήσει το ζεύγος Σόουμπερι στο γραφείο τελετών τους.

oliber 2 Εκεί βιώνει πάλι την κακομεταχείριση και το σκάει με προορισμό το Λονδίνο. Στο Λονδίνο γνωρίζει ένα αγόρι τον Ντοντζ, γνωστό κι ως Ξεγλίστρα Artful Dodger, (Άντονι Νιούλι), ο οποίος τον παρασύρει σε ένα γκέτο πορτοφολάδων και κακοποιών που διοικείται από τον Εβραίο Φέιγκιν (Άλεκ Γκίνες) και τον θηριώδη Μπιλ Σάικς (Ρόμπερτ Νιούτον). Το μόνο άτομο το οποίο του συμπεριφέρεται στοργικά είναι η ερωμένη του Σάικς, Νάνσυ (Κέι Γουόλς). Στην πρώτη του αποστολή, ο άπειρος ακόμα, πορτοφολάς Όλιβερ δεν καταφέρνει να ξεφύγει αφότου ο Ντοντζ κλέβει το πορτοφόλι ενός κυρίου. Ο ευγενικός κύριος Μπράουνλοου (Χένρι Στίβενσον) αποσύρει τις κατηγορίες και τον παίρνει υπό την προστασία του. Άλλα η ευτυχία του Όλιβερ είναι προσωρινή καθώς τα μέλη της σπείρας του Φέιγκιν επιστρέφουν για να τον πάρουν κοντά τους, ενώ παράλληλα ένα μεγάλο μυστικό αποκαλύπτεται.

Καλή απόλαυση!

Σπυρέτα Γεωργακοπούλου Α1

Η ταινία προβλήθηκε στον Όμιλο Κινηματογράφου του Ζαννείου Πρότυπου Γυμνασίου Πειραιά με διδάσκουσα την κ. Έλενα Βότση στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

 

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης