Ταξίδι στο Μόναχο, στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας!

Η αρχοντική πρωτεύουσα της Βαυαρίας που βγήκε πράγματι από παραμύθι. Ταξιδεύοντας στο Μόναχο θα δούμε να αντικατοπτρίζεται σχεδόν σε κάθε πλευρά της βαυαρικής πρωτεύουσας αυτή η απαράμιλλη ποιότητα ζωής για την οποία όλοι μιλάνε, λες και ολόκληρη η πόλη έχει φτιαχτεί για να κάνει τη ζωή των κατοίκων της πιο όμορφη, πιο εύκολη, πιο πρακτική, πιο ασφαλή.

Marienplatz

bvh-20547782

Πρώτα  θα επισκεφτούμε την Marienplatz. Μία παλιά, πέρα ως πέρα ιστορική, πλατεία που αποτελεί το κέντρο και την «καρδιά» αυτής της υπερσύγχρονης, πανέμορφης γερμανικής πόλης. Η Marienplatz είναι το σημείο του Μονάχου όπου θα τριγυρίσουμε πολλές φορές κατά την παραμονή μας στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας χαζεύοντας κάθε φορά, λες και είναι η πρώτη.

Neues Rathaus     αρχείο λήψης

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε το επιβλητικό, μεγαλειώδες κτήριο του Δημαρχείου που οι ντόπιοι αποκαλούν «Neues Rathaus», στο κέντρο του οποίου θα δούμε το πανέμορφο ρολόι Glockenspiel.

Asamkirche

Asamkirche-Munich-Germany-3

Έπειτα μπορούμε να επισκεφθούμε την Asamkirhe. Μία μικρή και πολύ συμπαθητική εκκλησία στο κέντρο του Μονάχου, στην οποία αξίζει σίγουρα να αφιερώσουμε λίγα λεπτά. Είναι ένα υπέροχο κτήριο στριμωγμένο ανάμεσα στα διπλανά, το οποίο χρήζει μίας ολιγόλεπτης επίσκεψης όπως θα προχωράμε στην Marienplatz.

 

Theatinerkiche St. Kajetan

exterior-early-morning

Ένα άλλο κτήριο μεγάλης ιστορικής σημασίας είναι το Theatinerkihe St. Kajetan,  το οποίο είναι μία εκκλησία. Στην κρύπτη αυτής της εκκλησίας βρίσκεται ο Όθωνας (με Ελληνική φουστανέλα όπως ήθελε ο ίδιος να ταφεί) και δίπλα του η Αμαλία. Η είσοδος της κρύπτης είναι δεξιά του ιερού της εκκλησίας. Τις επισκέψιμες ώρες, Δευτέρα έως και Σάββατο 11.30 – 15.00, αφού πληρώσει ο επισκέπτης το εισιτήριο των 2 ευρώ θα κατέβει τα σκαλοπάτια και αμέσως δεξιά θα δει το δωμάτιο με τις σαρκοφάγους του Όθωνα και της Αμαλίας, με μαίανδρο και ελληνικές επιγραφές,  τα οποία είναι απλά μαγευτικά!

Schloss Nymphenburg

αρχείο λήψης

Με τον μοναδικό συνδυασμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού κήπου, το συγκρότημα παλατιών και πάρκων του Nymphenburg είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα σύνθεσης των τεχνών στην Ευρώπη. Το 1664, μετά τη γέννηση του διαδόχου του θρόνου, Max Emanuel, ο εκλέκτορας Φερδινάνδος της Μαρία της Βαυαρίας και η σύζυγός του Henriette Adelaide της Σαβοΐας ανέθεσαν στον αρχιτέκτονα Agostino Barelli να χτίσει το παλάτι Nymphenburg. Ο εκλέκτορας Μαξ Εμανουέλ επεκτάθηκε το συγκρότημα από το 1701 με πλευρικές γκαλερί και οικιστικά περίπτερα σχεδιασμένα από τον Henrico Zuccalli.

αρχείο λήψης (1)Munich ResidenceΣυνεχίζοντας τις επισκέψεις μας θα δούμε το Munich Residence.  Το Munich Residence είναι ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο από το 1920 και σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία παλατιών στην Ευρώπη. Είναι ένα πέτρινο μνημείο, στο οποίο η εξαίσια διακόσμηση των δωματίων – έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής, ταπετσαρίες, θησαυροί και θρησκευτικά είδη λατρείας – σε ταξιδεύουν στην χώρα του παραμυθιού.

Το Μουσείο BMW      

αρχείο λήψης (3) Συγκεκριμένο κτίριο στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της τεράστιας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW για περισσότερα από 50 χρόνια. Ο συμβολισμός και η φουτουριστική αρχιτεκτονική του έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πόλη και εξαιτίας αυτού άλλωστε από το 1999 το κτίριο κηρύχθηκε ιστορικό. Το μουσείο της BMW στεγάζεται ακριβώς δίπλα και μπορούμε να το επισκεφτούμε καθ” όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με εξαίρεση  τη Δευτέρα.

Allianz Arena

αρχείο λήψης (4)Η Alliaz Arena είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Μόναχο της Γερμανίας. Δύο ομάδες του Μονάχου, η Μπάγερν και το Μόναχο 1860 χρησιμοποιούν το στάδιο για τους εντός έδρας αγώνες τους. Επίσης, έχει ένα μουσείο που είναι παρά πολύ ωραίο & πραγματικά κάθε αντικείμενο μια ιστορία .. εισιτήρια διαφορετικά , άλλο για μουσείο ,άλλο για να μπεις να δεις το γήπεδο ή να κανείς tour με ξεναγό κάτω , χωρίς να πατήσεις το γρασίδι …..

 

Viktualienmarkt    images (1)

H Viktualienmarkt  ήταν μία αγορά  στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, ενώ σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές που ποικίλουν σε προιόντα…καθώς περικλείεται από διάφορα μνημεία…. Εδώ μπορείτε να συναντήσετε έξι προσωπικότητες του Μονάχου: Οι θρυλικοί Karl Valentin, Liesl Karlstadt, Ida Schumacher, Roider Jackl, Elise Aulinger και Weiß Ferdl.

Olympiakpark

21154-3Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στο Olympiapark στο Μόναχο της Γερμανίας. Είναι ένα Ολυμπιακό Πάρκο που κατασκευάστηκε για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 . Βρίσκεται στη γειτονιά Oberwiesenfeld του Μονάχου. Tο Πάρκο συνεχίζει να χρησιμεύει ως χώρος για πολιτιστικές, κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως εκδηλώσεις λατρείας. Περιλαμβάνει ένα σύγχρονο καρίγιο ( όργανο κρουστών) . ο Πάρκο διαχειρίζεται η Olympiapark München GmbH, χαρτοφυλακίου που ανήκει πλήρως στην κρατική πρωτεύουσα του Μονάχου.

Γράφει η Ιωαννίδου Ελένη Γ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης