Εισαγωγή στο 2ο Τεύχος των «ψηφίδων»

Εισαγωγή στο 2ο Τεύχος των «ψηφίδων»

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η συναδέλφισσα Ευαγγελία Κυριαζοπούλου, φιλόλογος, μου έστειλε ένα email με το ποίημα της μαθήτριας του σχολείου μας Γιαννακοπούλου Δέσποινας που πήρε πέρυσι πρώτο βραβείο ποίησης στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που προκήρυξε το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών.  Το ποίημα αυτό επέλεξα να προβάλω ως και ένα «σύνθημα» για να δοθεί περισσότερο σημασία στη Ποίηση και γενικά στη Λογοτεχνία και τα Γράμματα από το συνηθισμένο «Καλή Σχολική Χρονιά».   Το δημοσίευσα στο Facebook και είχα σκοπό να το δημοσιεύσω στις Ψηφίδες, στο 2ο Τεύχος (όπως και το κάνω τώρα).

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η μαθήτριά μας Αθηνά Πήττα διέπρεψε στον τομέα της, στο Τένις (να σημειωθεί ότι είναι και πολύ καλή μαθήτρια επίσης). Ναι! Με την πρώτη ευκαιρία θα της πάρουμε μια συνέντευξη.  Ναι! Τα επιτεύγματα των μαθητών και μαθητριών μας θα πρέπει να προβάλλονται, να ενισχύονται, να επιβραβεύονται.

Η συναδέλφισσα Γεωργία Ροδινού, φιλόλογος μου λέει: «τί λέτε, να βάλουμε στον διάδρομο που μπαίνουν πολλά παιδιά διάφορα αποφθέγματα, προτάσσεις, φωτογραφίες, σκέψεις για ένα “καλωσόρισμα” στους νέους μαθητές»;  Ήταν δυνατόν να αρνηθώ;  Υπάρχουν φωτογραφίες από το υλικό αυτό.

Η συναδέλφισσα Μυρσίνη Χαραλαμπίδου, των Αγγλικών, προτείνει: Λέμε με τη συναδέλφισσα Μαρία Δημητρακοπούλου να παρουσιάσουμε κάποιους διαλόγους σε διάφορες γλώσσες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γλωσσών.  Τί λέτε; Αυτό θα γίνει την Πέμπτη (την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Γλωσσών  θα πάει μια ομάδα 25 μαθητών στο Goethe Institut μετά από πρωτοβουλία της συναδέλφισσας των Γερμανικών Τζαμίχα Βασιλικής).

Η χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς! Και το δεύτερο τεύχος των «ψηφίδων». Το καλό με τα ηλεκτρονικά περιοδικά είναι ότι εμπλουτίζονται με τον καιρό κι ελπίζουμε το δεύτερο τεύχος να γίνει «κτήμα» των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Γιατί σε αυτούς ανήκει!

Ο Διευθυντής του  1ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Γυμνασίου Σίνδου)

Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος

Σχολιάστε

Top