Ο άθλος του Πινόκιο

images

Μια φορά κι έναν καιρό, στο μακρινό Παρίσι στην ονειρική Ντίσνεϋ εκεί που ζουν χιλιάδες παιδικά όνειρα υπάρχει μια μυστική συμμορία που αποτελείται από πέντε σκανταλιάρικα μέλη. Θέλετε να μάθετε ποιοι είναι?
Ε, λοιπόν θα το μάθετε. Είναι δύο παμπόνηρα στρουμφάκια ο Γκρινιάρης και ο Σκουντούφλης. Νομίζετε ότι λείπουν οι αρχηγοί τις φασαρίας ο Τσιπ και ο Ντέηλ? Μα φυσικά και όχι. Ο αρχηγός τις συμμορίας είναι… Ο ΠΙΝΟΚΙΟ!
Η ομάδα ξεκινά την εξερεύνηση από την Γη της Περιπέτειας. Όταν φτάνουν εκεί όλοι αναρωτιούνται πού είναι τα δύο στρουμφάκια. Ξαφνικά… <<Χα χα χα ! νομίζετε ότι θα γλιτώσετε τόσο εύκολα? >> ακούγεται η φωνή του Δρακουμέλ. Αν τα θέλετε πίσω θέλω το ραβδί του Harry Poter που είναι κλεισμένος στο Αζκαμπάν που το φυλάνε οι παράφρονες >>.<<Θα τα ξαναπούμε… Φςς! ένας χείμαρρος τυλίγει και εξαφανίζει τον Δρακουμέλ και τα στρουμφοθύματα.
Δυο ώρες μετά αντιμέτωποι με τον καθηγητή Λούπιν και τους παράφρονες. ο Τσιπ και ο Ντέηλ τους επιτίθενται με βελανιδοβόλα και ο Πινόκιο αρχίζει να λέει ψέματα με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η μύτη του και να φέρνει την καταστροφή. Ξαφνικά πέφτει το ραβδί από έναν παράφρονα και ο Πινόκιο δεν χάνει στιγμή και το αρπάζει.
Ύστερα από πολλή πορεία φτάνουν στο παλάτι του Δρακουμέλ που τους παραμόνευε έξω στο μπαλκόνι.Δύο σκιουράκια λένε: -Κατέβα κάτω να κάνουμε την ανταλλαγή. Τρέχοντας ο Δρακουμέλ φτάνει κάτω αλλά ο Πινόκιο μέχρι να πεις στρουμφάκια τον κάνει βάτραχο!
Από τότε ο Πινόκιο έγινε ο ήρωας όλων παιδικών παραμυθιών όπως τα τρία γουρουνάκια την χιονάτη την σταχτοπούτα και άλλα.

Ένα παραμύθι από τους μαθητές της Ε΄Τάξης:

Ελευθερία Πετρίδου
Δέσποινα Ιορανίδου
Χρήστο Ποντίδη
Άγγελο Δεληχατζή
Αβραμίνα Μαρμαρά
Πέτρο Μάνο

Σχολιάστε

Top