20141015_100448

Ο φούρναρης μας είπε ότι υπάρχουν δύο είδη σιταριού, το μαλακό και το σκληρό. Απ` αυτά βγαίνουν το άσπρο αλεύρι και το αλεύρι ολικής άλεσης που το χρησιμοποιούμε στο μαύρο ψωμί.Στο φούρνο φτιάχνουν : τυρόπιτες, κουλούρια, ψωμί, κρουασάν,ηλιόψωμα… και μόλις επιτέλους τελείωσαν όλα αυτά έτσι επειδή θέλαμε μας μοίρασαν κουλούρια για να φάμε!!
Στο φούρνο είδαμε ένα τεράστιο ζυμωτήρι. Μέσα σ’ αυτό χωρούσαν 400 κιλά αλεύρι δηλαδή 800 ψωμιά. Επίσης μας έδειξε και ένα μικρό που χωράει 150 κιλά αλεύρι δηλαδή 500 ψωμιά. Τα ψωμιά ψήνονται σ’ ένα τεράστιο φούρνο. Τα ψωμιά ψήνονται περίπου 40 με 45 λεπτά. Από τον φούρνο βγάζουν τα ψωμιά με ένα μεγάλο φτυάρι.
Ο φούρναρης μας είπε οι εργάτες έρχονται στις δώδεκα τα ξημερώματα για να ζυμώσουν το ζυμάρι. Η δουλειά του φούρναρη είναι πολύ κουραστική, αλλά παρόλο αυτά φέρνει πολλά χρήματα.

Στο παντοπωλείο είδαμε είδη δημητριακών. Εκεί μας έδειξαν ποπκόρν, ρύζι, ζυμαρικά, σιτάρι, σιμιγδάλι και τους σπόρους του καλαμποκιού.

Γ΄ τάξη Αγγελική, Μαργαρίτα, Ναταλία, Κωνσταντίνος, Αννέτα, Χρήστος, Γιάννης, Σοφία, Τάσος, Άγγελος, Θεώνη, Χρίστος, Παναγιώτης, Νικόλας, Μαρίνα, Γιορνέλα, Ανδρέας

Σχολιάστε

Top