Ενημέρωση Τροχαίας

police_05

Την περασμένη εβδομάδα πήγαμε στο Πνευματικό Κέντρο. Εκεί συναντήσαμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης της Τροχαίας μας μίλησε για τον Κ.Ο.Κ., την αναγκαιότητα της ζώνης και την πλειοψηφία των Ελλήνων οδηγών που δυστυχώς είναι πάντα απασχολημένοι όταν οδηγούν. Επίσης μας εξήγησε γιατί πρέπει να περπατάμε στην αριστερή πλευρά του δρόμου όταν δεν έχει πεζοδρόμιο και εμάς τα παιδιά μας συμβούλεψε, όταν κάνουμε ποδήλατο το βράδυ να έχουμε αναμμένο φωτάκι ή να φοράμε μια φωσφοριζέ μπλούζα. Στο τέλος κάναμε ένα πείραμα προσομοίωσης όπου και καταλάβαμε τη χρήση της ζώνης.

Νίκος Γεροντίδης

Στο μέρος που πήγαμε για την τροχαία μου άρεσε γιατί μας έμαθε κανόνες για το πώς κυκλοφορούμε στον δρόμο και πως με το ποδήλατο. Στο ποδήλατο πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε φρένα και λάστιχα. Πρέπει να κρατάμε το τιμόνι με τα δύο χέρια και να προσέχουμε πως προσπερνάμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα για να μην ανοίξει καμία πόρτα. Όταν προχωράμε στον δρόμο και δεν έχει πεζοδρόμιο πρέπει ναι περπατάμε στην αριστερή πλευρά. Ένιωσα χαρά γιατί μάθαμε σημαντικά πράγματα για την τροχαία αλλά και λύπη γιατί μας είπε ότι σκοτώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τροχαία.
Κωνσταντίνος Μηντσιούδης
Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου πήγαμε στο πνευματικό κέντρο και μας μίλησαν για την τροχαία. Μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα. Πρέπει να καθόμαστε σε ένα ειδικό κάθισμα μέχρι 12 χρονών. Μας είπαν πως και εμείς είμαστε οδηγοί αφού κάνουμε ποδήλατο. Μας είπαν πως πρέπει να έχουμε φωτά στα ποδήλατα μας για όταν κάνουμε ποδήλατο το βράδυ να τα ανάβουμε για να μας βλέπουν οι οδηγοί. Να φοράμε ανοιχτόχρωμα και φωσφορούχα ρούχα. Έπεισες μας είπαν πάντα να περπατάμε από την αριστερή πλευρά για να μας βλέπουν οι οδηγοί. Όταν βγήκαμε έξω υπήρχε ο εξομοιωτής, είναι ένα κάθισμα που φοράς την ζώνη και απότομα σταματά. Το νόημα του είναι πως αν φοράς την ζώνη είσαι ασφαλής.
Δάφνη Τσελεπίδου.

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του σχολείου μας, πήγαμε στο Πνευματικό κέντρο να παρακολουθήσουμε παρουσίαση για τους Οδικούς κανόνες.
Εκεί ο Διοικητής της τροχαίας μας έδειξε, στον προτζέκτορα διάφορους κανόνες, όπως πόσο σημαντικό είναι να φοράμε ζώνη ασφαλείας. Ακόμη τι πρέπει να κάνουμε ανάλογα με τις πινακίδες που βλέπουμε στο δρόμο. Επίσης έμαθα ότι και τα ποδήλατα πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες με τα οχήματα.
Η παρουσίαση μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς τους πολύτιμους κανόνες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ

Σχολιάστε

Top