1η Πανελλήνια ημέρα κατά του ρατσισμού

1η Πανελλήνια ημέρα κατά του ρατσισμού

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις. Όλα τα παιδιά ανάλογα με τις τάξεις παίξανε διάφορα παιχνίδια. Η Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη παίξανε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Στόχος της ημέρας εκείνης δεν ήταν η νίκη αλλά η συμμετοχή. Πιστεύω ότι όλοι μείνανε ευχαριστημένοι κυρίως επειδή ξέφυγαν από το καθημερινό τους πρόγραμμα. Απ’ ότι καταλάβατε η ημέρα αυτή ήταν κατά του ρατσισμού.

Νίκος Γεροντίδης
Η ημέρα της διαφορετικότητας μου άρεσε πάρα πολύ γιατί όλα τα παιδιά του σχολείου έπαιξαν πολλά παιχνίδια από άλλες χώρες και άλλες θρησκείες. Η Πέμπτη και η Έκτη δημοτικού έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Τα παιδιά της Πρώτης δημοτικού έπαιξαν ένα παιχνίδι από την Αργεντινή που λέγεται πάτο. Η Δευτέρα δημοτικού έπαιξε ένα παιχνίδι από τις Φιλιππίνες. Η Τρίτη δημοτικού έκανε ένα σκετς που όλα τα παιδιά έπαιζαν την μικρή Ελένη και ήρθε ένα παιδί τυφλό και κάποιοι δεν ήθελαν να παίξει γιατί ήταν τυφλός αλλά κάποια άλλα παιδιά είπαν ότι άμα δεν παίξει δεν θα παίξουν και αυτοί. Η Τετάρτη δημοτικού έπαιξε ένα παιχνίδι όποιος βάλει την μπάλα πιο κοντά στο κέντρο. Έπαιξαν και οι δάσκαλοι και νικήτρια βγήκε η κυρία Ελένη της Δευτέρας δημοτικού αλλά την καλύτερη βολή την έριξε ο Γιώργος. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι είναι ίσοι.
Κωνσταντίνος Μηντσιούδης
Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου στο σχολείο μας διοργανώθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού στα σχολεία.
Όλες οι τάξεις κάνανε από κάποια δραστηριότητα. Η Α’, η Β’, η Γ’ και η Δ’ παίξανε παιχνίδια από άλλες χώρες. Οι Ε΄ και η ΣΤ’ παίξανε ποδόσφαιρο , μπάσκετ και βόλεϊ, σε μεικτές ομάδες. Σκοπός, όμως ήταν καθένας να μπει στο άθλημα που δεν είναι και τόσο καλός. Για παράδειγμα εγώ μπήκα στην ομάδα του βόλεϊ.
Μπορεί να υπήρξανε διαφωνίες ανάμεσα στις ομάδες , αλλά ήταν μια υπέροχη εκδήλωση με ωραίο μήνυμα για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα ανάμεσα στους μαθητές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ

Σχολιάστε

Top