Ανόβερο ή Hannover

Είναι η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Κάτω Σαξονίας (Κάτω Σαξονία). Το Ανόβερο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Leine, 177 μίλια (285 χιλιόμετρα) δυτικά τουΒερολίνου, 94 μίλια (151 χιλιόμετρα) νότια του Αμβούργου , 392 μίλια (631 χιλιόμετρα) βόρεια του Μονάχου, και 85 μίλια (137 χιλιόμετρα) ανατολικά από το Osnabrück.
Με έναν πληθυσμό 518.386 (31 Δεκεμβρίου 2013) το Ανόβερο είναι ένα σημαντικό κέντρο της Βόρειας Γερμανίας, αλλά και όλης της χώρας και αποτελεί την δέκατη τρίτη μεγαλύτερη πόλη. Το Ανόβερο είναι επίσης γνωστό για τη φιλοξενία του στις ετήσιες εμπορικές εκθέσεις , όπως το Ανόβερο Fair και την CeBIT. Κάθε χρόνο το Ανόβερο φιλοξενεί την Schutzenfest Hannover, ένα φεστιβάλ με τους μεγαλύτερους σκοπευτές στον κόσμο, και το Oktoberfest , η δεύτερη μεγαλύτερη Oktoberfest μετά από αυτήν του Μονάχου, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει άφθονη μπύρα, μεγάλη ποικιλία από λουκάνικα και να ακούσει παραδοσιακή μουσική. Το 2000 το Αννόβερο φιλοξένησε την παγκόσμια έκθεση Expo 2000. Οι εκθεσιακές εγκαταστάσεις του Ανόβερου, λόγω των πολλών προεκτάσεων, ειδικά για την έκθεση Expo 2000, είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο. Το Ανόβερο είναι εθνικής σημασίας, λόγω των πανεπιστημίων και την ιατρική σχολή, το διεθνές αεροδρόμιο και το μεγάλο του ζωολογικού κήπου . Η πόλη είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών και αυτοκινητοδρόμων (Autobahnen).
Κατά τον 14ο αιώνα χτίστηκαν οι κύριες εκκλησίες του Ανόβερου, καθώς και ένα τείχος της πόλης με τρεις πύλες. Η αρχή της εκβιομηχάνισης στη Γερμανία οδήγησε στο εμπόριο σιδήρου και αργύρου από τα βόρεια βουνά Harz, κάτι το οποίο αύξησε τη σημασία της πόλης.
index

Σχολιάστε

Top