Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Σήμερα πήγαμε εκδρομή η τάξη μας με την Τρίτη τάξη του σχολείου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Παιδικό Μουσείο.

 Στο Παιδικό Μουσείο μπήκαμε σε μια μεγάλη και ευρύχωρη αίθουσα .Εκεί σου δείχνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Παλιό σχολείο», που αφορά   το πώς ήταν το σχολείο πριν από μισό ή περίπου  έναν αιώνα.

 Όταν μπήκαμε στο Μουσείο παρατηρήσαμε ότι τα πάντα ήταν σαν να βγήκαν μέσα από το χρόνο.OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην αρχή με μια μηχανή προβολής είδαμε αποσπάσματα από τις ταινίες : «Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά», «Στο δάσκαλό μας με αγάπη» και ο «Ψύλλος» .

Μετά από τη σχετική ενημέρωση μέσα από προβολές και ανάλογες περιγραφές από τις υπεύθυνες κυρίες, μας έβαλαν να γράψουμε πάνω σε πλάκες με κιμωλία και στο τέλος παίξαμε ένα παιχνίδι. Χωριστήκαμε σε ομάδες και ο καθένας είχε ένα μουσικό όργανο. Επίσης μας έκαναν διάφορες ερωτήσεις και για να πάρουμε το λόγο , παίζαμε λίγο το όργανό μας. Όποια ομάδα μάζευε τις περισσότερες σωστές απαντήσεις νικούσε φυσικά .

 Αυτό το ταξίδι στο χρόνο με έκανε να μάθω πόσο σκληρά φέρονταν τότε στα παιδιά με τη βέργα και το ξύλο αλλά και με διαφορετικά πράγματα διασκεδαστικά ή όχι ταξίδεψα στον κόσμο του σχολείου!

 

Ποντίδης Χρήστος ,Δ΄Τάξη

 

 

Σχολιάστε

Top