
Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτα γεμιστά donuts μόνο με 4 υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
170 γρ. κρέμα πατισερί στιγμής, με γεύση σοκολάτα
440 ml γάλα πλήρες
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη
Ας μαγειρέψουμε…
Ριχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
Αφαιρούμε το ζυμάρι από το μπολ, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το γάλα και την κρέμα πατισερί στιγμής με γεύση σοκολάτα, και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να δέσει η κρέμα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα γουόκ με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας, και ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος 1 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μικρότερα ζυμαράκια -θα κόψουμε περίπου 7 με 8- με ένα στρόγγυλό κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε σε δόσεις τα ντόνατς και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα για 2-3 λεπτά, και αφαιρούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο και γεμίζουμε τα ντόνατς, τρυπώντας τη βάση τους.
Προαιρετικά, βουτάμε τα ντόνατς σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
Σερβίρουμε.
(πηγή Άκης Πετρετζίκης)