Να κρατήσουμε αναμμένη την λαμπάδα !

1η Δημοσίευση: Απρίλιος 2023

Συντάκτης  Άρθρου: π. Νεκτάριος.

______________________________________________

          Κάθε λαμπάδα που ανάψαμε αυτή τη νύκτα, είναι ένα φως που φωτίζει τη νύκτα αυτή.  Κάθε λαμπάδα που ανάψαμε είναι ένα φως που διαλύει τα σκοτάδια των ψυχών μας, διότι πολλές φορές σκοτεινιάζει ο ουρανός της ψυχής μας. Το μήνυμα όμως της Αναστάσεως δε μας αφήνει να απελπιστούμε. Υπάρχει Αυτός, που πάντοτε μπορεί να μας ανασταίνει. Υπάρχει Αυτός, ο Οποίος πάντοτε παρηγορεί και στηρίζει τις ψυχές μας. Είναι Αυτός, ο Οποίος μπορεί να φωτίζει και τα βάθη των καρδιών μας.

          Κάθε λαμπάδα που ανάψαμε σήμερα ανάβει ένα φως στον ολοένα περισσότερο σκοτισμένο κόσμο μας που αφήνει τον Θεό και υποτάσσεται στον άρχοντα του σκότους. Αλλά υπάρχει ελπίδα, διότι Αυτός ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Νικητής του θανάτου πάντα μπορεί να ανασταίνει, να σηκώνει τον κόσμο και να δίνει ελπίδα στον καθένα μας, διότι Αυτός αγαπάει τον άνθρωπο όπως κανένας δεν Τον αγάπησε.  Αγαπάει και τον άνθρωπο, ο οποίος Τον αρνείται και ενδεχομένως Τον πολεμεί.

          Αγαπητά μου παιδιά, να κρατήσουμε αναμμένη την λαμπάδα του Πάσχα και κρατώντας αυτή τη λαμπάδα να φύγουμε από τον κόσμο αυτό, για να έχει φως η ψυχή μας, για να έχει ελπίδα ο κόσμος μας, για να πορευτούμε στην αιωνιότητα με την ελπίδα της Αναστάσεως, για να είμαστε κι εμείς τότε λαμπάδες φωτεινές και άγιες, « φώτα μικρά, Φως το μέγα περιχορεύοντες » , όπως λένε οι άγιοι.  Μικρά αστέρια που θα δορυφορούμε τον Ήλιο της δικαιοσύνης Χριστό, θα αντανακλούμε το φως Του και θα δοξάζουμε το όνομά Του, διότι Αυτός είναι ο Μόνος Σωτήρας μας και ο Άξιος να υμνείται από όλους μας εις τους αιώνες των αιώνων.

ΠΗΓΗ: π. Αστέριος Χατζηνικολάου, « Μ. Βασίλειος » , Πάσχα 2017

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης