Τα κλειδιά του κόσμου μας

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Μάι• 24•19

Προσπαθώντας να καταλάβουμε τον κόσμο γύρω μας, σε ένα από τα μαθήματα- παιχνίδια, χωρίσαμε τους στόχους που πρέπει όλοι να βάλουμε για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος σε τρεις ομάδες: α) Στόχοι για το Περιβάλλον, β) Στόχοι για την Κοινωνία και γ)Στόχοι για την Οικονομία. Αν όλους μαζί τους ενώσουμε,  θα κάνουμε τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως τους έχουν ορίσει τα Ηνωμένα Έθνη και προσπαθούμε όλοι μαζί  να επιτύχουμε  ως το 2030.

Έτσι φτιάξαμε τα λουκέτα που είναι τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και τα κλειδιά που είναι οι λύσεις για τα προβλήματα. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να ενώσουμε το κάθε  λουκέτο με το αντίστοιχο  κλειδί του, δηλαδή να ενώσουμε το πρόβλημα με τη λύση του.

Ωστόσο υπήρχαν και λουκέτα χωρίς κλειδιά, όπως και κλειδιά χωρίς λουκέτα, όπου έπρεπε να βρούμε εμείς τις λύσεις στα προβλήματα και να τις εικονογραφήσουμε, αλλά και λύσεις που έπρεπε να σκεφτούμε ποια προβλήματα έλυναν.

Παρότι ήταν ένα παιχνίδι για δυνατούς παίχτες, και εννοούμε πως ήταν  για μεγαλύτερα παιδιά, τα καταφέραμε πολύ καλά και διασκεδάσαμε κουβεντιάζοντας και ανταλλάσσοντας απόψεις και  δημιουργικές ιδέες.

Πιστεύουμε πως όλα συζητιούνται και μαθαίνονται, σε όλες τις ηλικίες, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος.

Η ιδέα για το παιχνίδι είναι από το υλικό  «Send my friend to school»,  Teachers Pack 2019, Primary School :    

2019-Primary-Pack

 

.P1160587P1160597P1160604 P1160732 sdgs-cat-web-fxd - Αντιγραφή

Σχολιάστε

Top