Ο άτακτος χιονάνθρωπος

εικόνα Ε1

Ο ΑΤΑΚΤΟΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ε1  Τάξη

καρυοθραύστης 1

Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς , κάποια παιδιά   έφτιαξαν στην χιονισμένη πόλη, έναν Χιονάνθρωπο. Το βράδυ ο Αη Βασίλης είδε τον χιονάνθρωπό τους και σκέφτηκε να τον ζωντανέψει. Ήθελε να τον βοηθήσει στην παράδοση των δώρων. Όμως βρέθηκε μπροστά σε μια έκπληξη. Ο Χιονάνθρωπος των παιδιών ήταν κακός, άρπαξε όλα τα δώρα και έφυγε μακριά. Ο Αη Βασίλης ξαφνιάστηκε, μα περισσότερο απογοητεύτηκε γιατί τα παιδιά δε θα έπαιρναν δώρα.

Σ’ ένα πλουσιόσπιτο ο θείος της Κλάρας έκανε δώρο σε εκείνη και τον αδερφό της, έναν Καρυοθραύστη, με τη μορφή ενός μικρού στρατιώτη. Μόλις βράδιασε ο Καρυοθραύστης ζωντάνεψε. Λίγο αργότερα έλαβε ένα παράξενο μήνυμα:

«Καλησπέρα, ένας κακός Χιονάνθρωπος έκλεψε όλα τα δώρα των παιδιών και πορεύεται σε μια χώρα πολύ μακρινή, που μόνο αυτός γνωρίζει.

ΑΗ – ΒΑΣΙΛΗΣ ».

Ο Καρυοθραύστης σκέφτηκε για λίγο, πήδηξε από το ράφι του και ξεκίνησε για να βρει μια άγνωστη χώρα. Περπατούσε ώρες αμέτρητες, ακούραστα, μα αποφασισμένος να βοηθήσει τον Αη – Βασίλη. Ξαφνικά συνάντησε έναν πολύ παράξενο Χιονάνθρωπο, τον πλησίασε διστακτικά και τον ρώτησε :

-          Εσύ είσαι που έκλεψες τα δώρα και τα παιχνίδια των παιδιών; Γιατί;

Εκείνος τον κοίταξε, δεν του απάντησε κι άρχισε να τρέχει! Ο Καρυοθραύστης χωρίς να χάσει χρόνο, τον κυνήγησε και τον έπιασε. Τον άρπαξε από το χέρι, του πήρε τον σάκο και τον οδήγησε στον Βόρειο Πόλο.

Μόλις τους είδε ο Αη – Βασίλης χαμογέλασε, όμως δεν ήθελε να χάσει χρόνο. Μεταμόρφωσε τον Χιονάνθρωπο σ΄ ένα άψυχο πράγμα και τον μετέφερε στη χιονισμένη αυλή των παιδιών. Ύστερα σκέφτηκε πως ο Καρυοθραύστης είχε σώσει τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το μόνο που τους έμενε τώρα ήταν να μοιράσουν τα δώρα στα παιδιά. Δεν έμενε πολύς χρόνος ακόμα μιας και το ταξίδι ήταν τεράστιο. Ο Καρυοθραύστης πρότεινε στον Αη – Βασίλη να βοηθήσει στο μοίρασμα των δώρων. Έτσι όλα τα παιδιά ένιωσαν ευτυχισμένα. Ο Αη – Βασίλης αισθανόταν μεγάλη χαρά!

Ο Καρυοθραύστης επέστρεψε στο σπίτι της Κλάρας για να προσφέρει χαμόγελα σε εκείνη και τον αδερφό της!

Νικολέτα Π.

Αλεξάνδρα Μ.

Αριάδνη Κ.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ο άτακτος χιονάνθρωπος"

Σχολιάστε

Top