ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ

ιππασία

ΙΠΠΑΣΙΑ

ΑΛΟΓΟ

Του Χρήστου Ντόλα

Δεν έχεις τι να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

 Η περιοχή μας, παρά το ότι είναι επαρχιακή,  προσφέρει πολλές δυνατότητες.

Όρεξη και φαντασία να υπάρχει… Πέρα από τα πολλά αξιοθέατα, αρχαιολογικά και φυσικά, υπάρχουν και διάφορα κέντρα που δίνουν την ευκαιρία για ενασχόληση με αθλήματα: ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και ακαδημίες, γήπεδα μπάσκετ, βόλλεϋ, γυμναστήρια…

Τα  τελευταία χρόνια  ιδιαίτερη  απήχηση έχει η ιππασία. Στο νόμο υπάρχουν ιππικοί όμιλοι στον Πύργο την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη,  με πιο κοντινό στην πόλη της Αμαλιάδας αυτόν της Κουρούτας, όπου καταφεύγουν νέοι αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες .

ippikos5

 Πρόκειται για έναν χώρο αναψυχής, που προσφέρει συνδυασμό άθλησης, διασκέδασης και χαλάρωσης.
Παραδίδονται μαθήματα ιππασίας για αρχάριους και προχωρημένους και για τους μικρούς μαθήματα με πόνυ.

Η ιππασία είναι εξαιρετική άσκηση και  μόνο καλά έχει να προσφέρει στον οργανισμό.  Οποίος ασχολείται μαθαίνει να ισορροπεί και να ελέγχει το κορμί του. Το σώμα διατηρεί μια φυσική ανόρθωση και σφίγγει μέρα με τη μέρα.  Αξιοσημείωτη είναι και η δυνατότητα επαφής με τη φύση.

Υπάρχει και η θεραπευτική ιππασία που βοηθάει άτομα με σωματικές ή ψυχικές υστερήσεις. Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος τους βοηθώντας τα να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως, της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας.

Η Αλεξάνδρα Σούρλα, που το 2004 συμμετείχε με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες μας εξηγεί: «Ακόμη και ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί από μικρό με την ιππασία. Είναι ένα άθλημα που δεν είναι απαγορευτικό για κανένα. Στους μικρούς, το άλογο μαθαίνει τι σημαίνει ευθύνη, τι σημαίνει πειθαρχία, κοινωνικότητα, τους τραβάει το ενδιαφέρον. Η ιππασία επίσης είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τις γυναίκες και μάλιστα η σχέση που αναπτύσσει μια γυναίκα με το άλογο σφυρηλατείται από έντονα συναισθήματα αγάπης. Το άλογο είναι ένα ζώο που επιστρέφει την αγάπη που του δίνεις».

παιδί

 

Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε…

ΠΗΓΕΣ:  http://www.newsit.gr

www.pirgiotis.gr

www.kouroutastables.gr

www.angelasklavounos.gr

www.diaplasis.eu

Σχολιάστε

Top