ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

jim 8

 ΤΟΥ ΝΤΟΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαγευτικές χειμωνιάτικες αποδράσεις μέσα στην Ελλάδα

Οι διακοπές, προσαρμοσμένες στο πνεύμα της εποχής, προτείνουν στους αναγνώστες διάφορα μέρη τα οποία μπορούν να επισκεφθούν σε περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με άρτια τουριστικά καταλύματα και Φιλόξενη διάθεση.

Οι χειμερινοί προορισμοί που προτείνω είναι η εξής:

(1)Στη μαγεία του Σπηλαίου των Λιμνών

httpwww.arttravel.grimagesarticlesphotos3403-rsz_spilaio_limnwn_m.jpg
Το σπήλαιο αυτό, θα το συναντήσετε σε απόσταση 16 χλμ από τα Καλάβρυτα, κοντά στο χωριό Καστριά. H ομορφιά του, είναι   οι  13 κλιμακωτές του λίμνες, στις οποίες οφείλει  και  την   ονομασία του. Το χειμώνα που τα νερά είναι περισσότερα, σχηματίζονται  μικροί  καταρράκτες. Η  θερμοκρασία του κυμαίνεται από 12,5°C έως 14,5°C ανάλογα με την εποχή,  ενώ η υγρασία του φτάνει  στο  90%. Η  είσοδος του είναι αρκετά ευρύχωρη με ύψος 3.50μ. και  πλάτος  6.50 μ. και βλέπει προς τα ανατολικά…

(2)Μέτσοβο

httpcommunity.pamediakopes.grcfs-filesystemfile.ashx__keyCommunityServer-Discussions-Components-Files370825.metsovo.jpg

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.160 μέτρων και είναι κτισμένο τις πλαγιές της Πίνδου. Είναι πασίγνωστο (όχι άδικα)  για τη γραφικότητα, τις τουριστικές υποδομές, το καλό φαί, την φυσική του ομορφιά.

Εξαιρετικός προορισμός για χειμερινές διακοπές που θα μείνουν αξέχαστες. Tο Μέτσοβο Ιωαννίνων αποτελεί έναν από τους γραφικότερους, παραδοσιακούς οικισμούς τις χώρας μας. Ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στις πλαγιές της Πίνδου, σε υψόμετρο 1150 μ., σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο. Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές.

(3)Το Κάστρο των Καλαβρύτων

httpwww.greek-tourism.grwinterpeloponnisoskalavrytaimagesarchaeology21.jpg

Η διαδρομή μέχρι το Κάστρο είναι πραγματικά υπέροχη. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα Καλάβρυτα, με χαλαρό περπάτημα περίπου μίας ώρας προς τα ανατολικά, αμέσως μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού, μέχρι να φτάσετε στην κορυφή ενός βράχου, στον οποίο ορθώνεται το πανέμορφο Κάστρο Βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων και διαθέτει μαγευτική θέα προς την πόλη των Καλαβρύτων.

(4) Ο Παρνασσός

httpwww.athenstourgreece.comwp-contentuploads201002274105_parnassos.jpg

Ο Παρνασσός έχει υψόμετρο 2.457 μέτρα, με υψηλότερη κορυφή την Λιάκουρα, και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας. Στα βορειοδυτικά ενώνεται με τη Γκιόνα ενώ στα νότια συνδέεται με την Δίρφη. Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλλονίτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα , το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας. Το Κέντρο διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας «μαύρες» διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή-πολλή αδρεναλίνη. Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του.

ΠΗΓΕΣ:

http://www.touristorama.com/mageia_spilaiou_limnon-02601
http://www.touristorama.com/metsosvo_video-01798
http://www.2steps.gr/index.asp?xkey=766
http://www.touristorama.com/to_kastro_twn_kalabrutwn-01366
http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG16
http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG14

http://www.arttravel.grimagesarticlesphotos3403-rsz_spilaio_limnwn_m.jpg

http://community.pamediakopes.grcfs-filesystemfile.ashx__keyCommunityServer-Discussions-Components-Files370825.metsovo.jpg

http://www.greek-tourism.grwinterpeloponnisoskalavrytaimagesarchaeology21.jpg

http://www.athenstourgreece.comwp-contentuploads201002274105_parnassos.jpg

Σχολιάστε

Top