ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Η παχυσαρκία είναι μια κατάσταση του σώματος κατά την οποία συσσωρεύεται περιττό λίπος και πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Το υγειές βάρος στα παιδιά διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και το φύλλο. Ενώ, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η εμφάνιση της παχυσαρκίας, η οποία ανησυχητική, σε νεαρά άτομα.

Στην εποχή που ζούμε, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος με την καραντίνα στην χώρα μας λόγω του covid 19, η πλειοψηφία του πληθυσμού και πιο συγκεκριμένα των νέων, έρχεται αντιμέτωπη με προβλήματα όσον αφορά την σωματική τους κατάσταση. Επειδή όλοι θέλουμε να περάσουμε τον χρόνο μας στις γαλάζιες παραλίες που μας προσφέρει η χώρα μας και αυτό το καλοκαίρι, υπάρχουν και διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης των παραπανίσιων κιλών που είναι πολύ απλοί καθώς και αποτελεσματικοί.

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ

  • Η καθημερινή σωματική άσκηση, είτε αυτή περιλαμβάνει αερόβια γυμναστική μέσα στο σπίτι μας, είτε πατώντας 6 για άθληση σε εξωτερικούς χώρου, με φίλους ή χωρίς, είναι αναγκαία. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα βρεθείτε σε καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά επιπροσθέτως θα έχετε ένα νέο χόμπι για να περνάτε αυτές τις ατελείωτες ώρες της καραντίνας.
  • Ένας ακόμα τρόπος αντιμετώπισης είναι η προσεγμένη διατροφή. Καταναλώνοντας υγιεινά γεύματα ή απλά προσέχοντας την διατροφή μας λίγο παραπάνω από ότι συνήθως, χωρίς αυστηρή δίαιτα, ο αλλαγές δεν πρόκειται να αργήσουν να φανούν.

 paxusarkia1paxusarkia2

Τέλος πρέπει να καταλάβουμε πως η πρόληψη της παχυσαρκίας  είναι πολύ πιο ουσιαστική κα θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο από την θεραπεία της. Αυτό όμως αφορά και παράγοντες έξω από εμάς, καθώς απαιτεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα απαιτεί τις υπηρεσίας υγείας και εκπαίδευσης να παρακολουθούν πιο αποτελεσματικά τα αίτια της παχυσαρκίας αλλά και μεγαλύτερη στήριξη για τις οικογένειες των υπέρβαρων. Με συστηματική δουλειά τόσο από πλευράς της πολιτείας, όσο και προσωπικά, το πρόβλημα της παχυσαρκίας μπορεί να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά.

paxusarkia3

Από τις μαθήτριες : Νικητίδου Ευσταθία, Ντίνου Βασιλική, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Μαρία Μαριόγλου, Αθανασία Παυλίδου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης